Na izdane račune, kjer je kot podpisnik naveden direktor, ki jih tudi običajno podpisuje, se mi občasno podpisuje tajnica, ki ni pooblaščena oseba podjetja. Podpiše se za in svoj podpis.
Sicer vem, da to ni prav, vendar trdi da je dobila ustno dovoljene, da jih lahko podpisuje. Skrbi me da bom zaradi tega imela kakšne težave s strani inšpekcijskih služb.
A mi lahko kdo pove, če je za take strvari predpisana kazen, oz. ali se lahko kdo spotakne ob to.
Pri obveznih sestavinah računa ni naveden podpis odgovorne osebe, torej bi lahko izdajali račune tudi brez podpisa?
Prosim vas za pomoč, ker ne nadem nobenega zakona ali predpisa, kjer bi bilo to opredeljeno.
podpisovanje računov
Moderator: Mirko Zbačnik
Menim, da je vse odvisno od tega, kako je določeno v aktu. Če akta nimate, pa bi morala imeti tajnica pisno pooblastilo s strani direktorja in ne samo ustno.
Ali je to potem verodostojen dokument? V SRS 21 je napisano vse v zvezi s knjigovodskimi listinami (predvsem v 21. 7 in 21.
.
Sicer, če za njih delate kot računovodski servis, potem za verodostojnost dokumenta v skladu s svojo pogodbo, vi ne odgovarjate, čeprav bi morali o tem direktorja tudi opozoriti.
Tako, da v primeru inšpeciranja, imate lahko težave.
Lp
Ali je to potem verodostojen dokument? V SRS 21 je napisano vse v zvezi s knjigovodskimi listinami (predvsem v 21. 7 in 21.
Sicer, če za njih delate kot računovodski servis, potem za verodostojnost dokumenta v skladu s svojo pogodbo, vi ne odgovarjate, čeprav bi morali o tem direktorja tudi opozoriti.
Tako, da v primeru inšpeciranja, imate lahko težave.
Lp
-
primaverca
- Novinec