Kasnejše vlaganje v OS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
el
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Kasnejše vlaganje v OS

Odgovor Napisal/-a el »

Pozdravljeni!

Upam, da mi bo lahko kdo pomagal. Imamo zelo star stroj, ki je bil do konca amortiziran že v letu 2003. Stroj je še uporaben in letos smo ga poslali v tujino na remont.

V zvezi s tem so se mi, poleg stoškov remonta, pojavili še nekateri drugi stroški: prevoz, nakladanje... Ker gre za investicijsko vzdrževanje, bi jaz vse stroške poknjižila na OS, ampak kako? Lahko zmanjšam popravek OS, ki je bilo že do konca amortizirano? Ali so ti stroški amortizacije potem davčno priznani?

Lepo prosim za pomoč :?

Hvala in lep pozdrav,

El
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Lahko zmanjšate popravek vrednosti osn. sredstva, mislim, da je tako tudi najbolj pravilno. Dobili boste osnovo za amortizacijo, ki je seveda priznana.
Anela
el
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a el »

Hvala Anela!

A lahko zmanjšam popravek vrednosti tudi za ostale odvisne stroške, kot so prevoz, nakladanje, razkladanje?

Še nekaj bi vprašala: Kaj je potem amortizacija že amortiziranih sredstev, ki ni davčno priznana?

Lp,

El
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lahko prištejete vse stroške, ki so nastali v zvezi z nabavo oziroma posodobitvijo OS.

To buna veze s vašo temo. Zakon tu le natančneje defirnira, da je davčno priznana amortizacija le, dokler OS ni dokončno amortizirano.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori