Plača - 0,6 % letno na delovno dobo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
capa1
Računovodja
Računovodja

Plača - 0,6 % letno na delovno dobo

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Zadnjič sem bila na seminarju, kjer so mi povedali, da je potrebno s 1.7.2006 dalje pri plači (velja že za junijsko plačo, ker je izplačana julija) po novem izračunati dodatek na delovno dobo in sicer leta pri istem delodajalcu so "vredna "0,6%, leta pri drugih delodajlcih pa kot dosedaj po 0,5% na leto.
Ali je kje kdo zasledil morda kako pojasnilo o tem?

:roll: Prosim, da mi poveste, kako boste obračunali junijsko plačo!

PS: Še nekaj. Plače imamo kar precej nad vrednosti tarifnih razredov. Če se plača poveča za npr. 5%, ali moram za ta povišek nujno povečati plače, če so že tako in tako nad povprečjem?

LP
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Kaj pa je bila osnova za tako izjavo na seminarju (zakon, uredba..)? Jaz osebno prvič slišim za to. Mogoče je to vezano na kakšno KP. Stvari gredo v to smer, da se dodatek zmanjšuje (direktorji v javni upravi 0,3%).
Če se že odločite, da boste to obračunavali, boste morali obračunati od celotne plače razen, če z delavci ne podpišete nove pogodbe. Vendar bo tu šlo po mojem mnenju za manjšo spremembo (za 5% razlike bi moral nekdo pri vas delat 50 let??).
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Morda pa je govorila o naslednji zadevi, ki piše v naši KP (kovinska industrija), 72.člen:
- V primeru prenehanja SKPgd, ki ureja dodatek za skupno delovno dobo v višini 0,5% osnovne plače delavca, se le-ta nadomesti z dodatkom za delovno dobo pri zadnjem delodajalcu v višini 0,6% osnovne plače delavca. Določba stopi v veljavo naslednji mesec po prenehanju SKPgd in se uporablja v primeu, če v podjetniški KP ali splošnem aktu delodajalca ni določeno drugače.
LP :)
capa1
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Lotic¸a, prav o tem sem govorila. A konkreto o tem še nisem kje zasledila - npr. na portalu računovodja, kjer nas vedno še pravi čas opozorijo na morebitne spremebe, ki se tičejo nas računovodij.
Razlika pri plači ne bo velika, vendar pa če bo potrebno tako obračunat, ne bi rada zamudila, saj SKPGD velja od 1.7.2006 dalje ( če ni kaka sprememba - sem bila na dopustu in nisem na tekočem).

Lep dan!
Odgovori