Lani konec leta sem imela nekaj problemov z računalniškim programom in mi je zato napačno obračunal amortizacijo. Ni nek velik znesek, je pa mi amortiziral sredstva nabavljena v decembru, pa sem to prepozno opazila.
Zanima me, če lahko sedaj s sklepom opredelim napako v amortiziranju in naredim popravek knjižbe?
Simona
amortizacija
Moderator: Mirko Zbačnik
Mislim, da je prav, da se napaka popravi. Problem je le v tem, če ste imeli dobiček in osnovo za davek iz dobička in bi obračunani davek moral biti višji... Če gre res za mali znesek, ne bo problemov. Vsekakor je bolje, da sami odpravite napako kot pa da vam jo odkrije davčna kontrola. Seveda morate popravke knjižiti v tekočem letu (lansko je zaključeno).
To je moje mnenje.
Morda se bo oglasil še kdo.
LP
Anela
To je moje mnenje.
Morda se bo oglasil še kdo.
LP
Anela
Hvala za odgovor. Tudi jaz menim, da je boljse, da sama popravim napako. Vsaj sankcija bo menda manjsa, ce me ze slucajno doleti.
Sicer ni bilo namerno, ampak nevednost te ne resi sankcije pravijo.
Lani sem prvic delala zakljucni racun in nihce ni imel prav casa da mi pomaga, tako da je verjetno kje se kaksna napakica, pa vseeno upam da ne. Slucajno sem sla zdaj nekaj gledat okoli amortizacije, ker sem na dodatnem izobrazevanju, pa nas opominjajo na dolocene stvari, pa sem opazila, da sem naredila kiks. Nekaj je bilo v zvezi z vpisi datumov,pa mi je vleklo datum prejema racuna za obracun amortizacije.
Se enkrat hvala!:)
Simona
Se enkrat hvala!:)
Simona