Torej, 30.6.2006 sem pisno dal odpoved, in ker nimam z delodajalcem (3leta in 6 mesecev zaposlitve) sklenjene nikakršne pogodbe o zaposlitvi, je odpovedni rok 30 dni (po ZDO). Podjetje se ukvarja z računalniškimi storitvami (splošna kolektivna pogodba za gospodarstvo?) Delodajalec je sedaj brez obvestila odšel na daljši dopust.
V telefonskem razgovoru sem izvedel, da ne ve kdaj pride nazaj, ravno tako ne ve kako je z mojo plačo za prejšnji mesec in regresom, o vsem tem pa se naj bi pogovorili ko pride nazaj (ne ve kdaj). Malo mi je prekipelo, zato sem zahteval:
- plača prejšnji mesec najkasneje do 18.6.
- regres najkasneje do 31.7. (po splošni kolektivni pogodbi za gospodarstvo?)
- možnost koriščenja dela dopusta pred istekom odpovednega roka
V izredni užaljnosti me je sedaj delodajalec poslal na prislini dopust in mi prepovedal nadaljne opravljanje dela in vstop v poslovne prostore. Ustno mi je zagotovil:
- plačo za prejšni mesec izplačano najkasneje do 18.7.
- regres 31.7.
- plačo za tekoči mesec izplačano do 18.8.
Zanima me, kaj se sedaj lahko izcimi iz tega? Me ima sploh pravico poslati na prisilni dopust (v bistvu mi odgovarja)? Kaj svetujete?
Prisilni dopust med odpovednim rokom? malce daljša štorija
Moderator: Mirko Zbačnik
Ne vidim v čem je problem?
Dobili boste svoj denar, šli boste na dopust?
Mogoče malo zamuja z regresom.
Tudi z prisilnim dopustom je malo čudno,
ampak če vam ustreza...
Dobili boste svoj denar, šli boste na dopust?
Mogoče malo zamuja z regresom.
Tudi z prisilnim dopustom je malo čudno,
ampak če vam ustreza...
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Zamuja z regresom? Sem mislil, da velja rok 31.7., kot je to napisano v splošni kolektivni pogodbi za gospodarstvo in ne rok 30.6. iz ZDO?
Kakšna pa je pravzaprav vsota regresa letos, 145.000 bruto? Kar nekaj prijatlejv mi je potarnalo, da so letos prejeli le okoli 110.000 neto.
Pa še to, z delodajalcem sem imel ustni dogovor o višini plače, nakazoval mi je minimalno plačo, ostalo pa gotovino na roko. Ali je vezan, da mi izplača plačo po dogovoru, ali mi lahko mirne duše nakaže le minimalca in s tem zakluči zadevo?
Kakšna pa je pravzaprav vsota regresa letos, 145.000 bruto? Kar nekaj prijatlejv mi je potarnalo, da so letos prejeli le okoli 110.000 neto.
Pa še to, z delodajalcem sem imel ustni dogovor o višini plače, nakazoval mi je minimalno plačo, ostalo pa gotovino na roko. Ali je vezan, da mi izplača plačo po dogovoru, ali mi lahko mirne duše nakaže le minimalca in s tem zakluči zadevo?
Če se ne motim, je SKP bila odpovedana z začetkom leta. 23.6. pa je sprejeta pogodba, kjer je min regres 145.000 bruto, kar nanese neta okoli 110.000 SIT (odvisno od plače).
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Upam, da imate vse o prisilnem dopustu, prepovedi opravljanja dela in vstopa v poslovne prostore v pisni obliki!
Glede minimalca pa to: če nimate pogodbe o zaposlitvi in če nimate kakršnega drugega dokazila, na katero delovno mesto ste razporejeni - mogoče iz plačilne liste, potem boste težko dokazovali prikrajšanje pri plači, oziroma prikrajšanje pri plačilu obveznih prispevkov za pokojninsko osnovo od zneskov, ki ste jih prejeli na roko.
Lp
Glede minimalca pa to: če nimate pogodbe o zaposlitvi in če nimate kakršnega drugega dokazila, na katero delovno mesto ste razporejeni - mogoče iz plačilne liste, potem boste težko dokazovali prikrajšanje pri plači, oziroma prikrajšanje pri plačilu obveznih prispevkov za pokojninsko osnovo od zneskov, ki ste jih prejeli na roko.
Lp