Višina plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mojcaP
Nov član
Nov član

Višina plače

Odgovor Napisal/-a mojcaP »

Vem da to vprašanje ne spada ravno sem, vendar upam, da bo kdo povedal svoje mnenje.

Trenutno sem zaposlena kot računovodja na računovodskem servisu. 20. julija mi poteče pogodba o zaposlitvi. Zanima me realna cena oziroma plača (bruto ali neto), ki jo lahko zahtevam. Sedaj sem imela 150.000, vendar se mi zdi premalo glede na zahtevnost dela.

Hvala za odgovor in lep dan
VenT
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a VenT »

Pozdravljena!
Nič nisi napisala, ali je 150.000 neto ali bruto.
Katero stopnjo izobrazbe imaš...
Kakšno odgovornost...
V kateri regiji delaš ... (razlika je med LJ, MB, KP, MS itd.)...
Koliko let delovne dobe, itd.

Ko boš dala malo več infromacij, lahko pričakuješ tudi kak odgovor...

Pa lep dan še naprej...

*v*
:D
mojcaP
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mojcaP »

Ja res nisem poslala nobenega podatka.
150.000 SIT neto
Imam končano visoko poslovno šolo - VII stopnja smer računovodstvo in 13 let delovnih izkušenj predvsem v računovodstvu.
Opravljam celotno računovodstvo za podjetje-knjiženje, plače, usklajevanje - odprte postavke, pri nekaterih tudi plačilni promet, bilance.
Delam na Goriškem.

Lep vikend

Mojca
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

"Cena" vaše pogodbe ni toliko odvisna od vaše stopnje izobrazbe, kot od zahtevnosti dela, ki ga opravljate. Če opravljate dela, ki zahtevajo le V. stopnjo, je tudi vaša pogodba v tej višini.

Višina plače je odvisna tudi od drugih dejavnikov: od finančnega položaja podjetja, razumevanja o težavnosti dela nadrejenih in med drugim tudi od trga delovne sile. Veste pa, da je povpraševanje večje od ponudbe itd...

A ste mogoče, glede na izkušnje in izobrazbo razmišljali, da greste na svoje?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori