Regres - znesek izplačila

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Tema
Nov član
Nov član

Regres - znesek izplačila

Odgovor Napisal/-a Tema »

Pozdravljeni!

Ni mi jasno, da se bruto znesek tako zniza za izplačilo. Torej: na plačilni listi vidim: bruto osnova regres 128.370,00, nato regres 74.500,00 in osnova za dohodnino 17% v višini 12.665,00, ostane za izplačilo: 61.835,00 Sit.

Je to pravilno izračunan znesek izplačila neto regresa? In tudi za celo leto - del. razmerje mi je prenehalo z 7.7.06 po enem letu?

Hvala za pojasnilo. :(
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Praviloma bi vam moral delodajalec, pri katerem ste izpolnili pogoj, ki je, pravica do koriščenja dopusta v celoti, izplačati tudi regres v celtoti. A vam ga je le sorazmeren del. Slednje bi po ZDR lahko storil le s sporazumom z naslednjim delodajalcem. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Tema
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Tema »

ok, hvala, se mi je zdelo, da gre samo za sorazmeren del, dopust mi je pripadal v celoti. Takoj ga obvestim za preostanek.
Lep dan :D
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pripravljeni bodite na "nanaoisano" pravilo v takih primerih; v praksi izplačujejo le sorazmeren del in pravijo, da naj drug del izplača naslednji. To se v večini primerih tudi zgodi. ZDR je tu premalo strikten, kar napeljuje k takim situacijam.
Mogoče spremljate dogajanja glede prenove ZDR - delodajalci pogojujejo reges na izrabo dopusta. Vemo pa, v kakšnem položaju so delavci predvsem pri malih delodajalcih. Že dogovor, ki znižuje pravice delavcem pri zgubaših je malce za lase privlečen in nejasen. Ne vem, kam drvimo. :sjezen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori