Danes mi je delodajalec osebno dal obvestilo o nameravani odpovedi o zaposlitvi iz poslovnih razlogov. Razlog za to je navedel ekonomske razloge. Jaz sem že 13 mesec na bolniškem dopustu (nesreča pri delu). Zadnjih 12 mesecev dobiva refundacijo. Zanima me ali me lahko odpusti, čeprav sem še na bolniški in je stekel postopek za ocenitev invalidnosti?
Hvala za odgovor!
Mitja[/u]
Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Iz ekonomskih razlogov lahko, glejte link: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... dpoved+med , in svetujem vam, da tudi vi vspostavite stik z inšpektorjem, kar še zdaleč ni prijava delodajalca
.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

V 3. odst. 116. člena ZDR je določeno, da delavcu, ki mu je bila odpovedana pogodba o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali iz razloga nesposobnosti in je ob poteku odpovednega roka odsoten z dela zaradi začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, preneha delovno razmerje z dnem ugotovitve zdravstvene zmožnosti za delo, najkasneje pa s potekom 6 mesecev po izteku odpovednega roka.
Delodajalec mora dokazati utemeljenost poslovnega razloga (ekonomske razloge).
Mirko, nasvet je zelo na mestu.
Lp
Delodajalec mora dokazati utemeljenost poslovnega razloga (ekonomske razloge).
Mirko, nasvet je zelo na mestu.
Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis