Z zavodom za zap. smo imeli sklenjeno pogodbo za usposabljanje na delovnem mestu. Za udeleženca usposabljanja so nam povrnili str. mentorstva. Po pogodbi moramo seveda to mi izplačati mentorju.
Ali mi lahko kdo pomaga, kako mu izplačati. Od zavoda smo dobili 100.000 sit in smo nakazali mentorju.
Ali moramo od tega obračunati prispevke in dohodnino? Ali je to isto kot pri plači? Katere rek obrazce poslati na durs? Katere vrste dohodka je to (1109??)?
Prosim, če mi lahko kdo pomaga in lep dan vsem
Kako obračunati mentorstvo
Moderator: Mirko Zbačnik
Verjamem, da je potrebno vse obračunati kot pri plači. Zakaj ne povprašate na zavodu kako se to obravnava?
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Sicer ne delam v zavodu. Moje mnenje je, da je odvisno, za katero delovno mesto je bilo usposabljanje.
Kolikor vem lahko imajo "učitelji" priznan koeficient in tudi ure za mentorstvo. Če je to delo vezano na mentorsto pripravnika-učitelja, bi postopala enako. Razlika je edino v viru financiranja.
V kolikor pa je to za tehnični kader, pa bi izplačala po podjemni pogodbi, razen, če to v sklenjeni pogodbi za usposabljanje na delovnem mestu ni zapisano drugače.
Mogoče vam res lahko pomagajo na Zavodu, če imajo kakšne informacije, kako drugje to mentorstvo izplačujejo.
Lp
Kolikor vem lahko imajo "učitelji" priznan koeficient in tudi ure za mentorstvo. Če je to delo vezano na mentorsto pripravnika-učitelja, bi postopala enako. Razlika je edino v viru financiranja.
V kolikor pa je to za tehnični kader, pa bi izplačala po podjemni pogodbi, razen, če to v sklenjeni pogodbi za usposabljanje na delovnem mestu ni zapisano drugače.
Mogoče vam res lahko pomagajo na Zavodu, če imajo kakšne informacije, kako drugje to mentorstvo izplačujejo.
Lp