Službeni mobitel - kakšne so izkušnje?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
grozni
Novinec
Novinec
Kraj: Vipavska dolina

Službeni mobitel - kakšne so izkušnje?

Odgovor Napisal/-a grozni »

Pozdravljeni.

Prvič na forumu. Imam pa problem, ker ne najdem informacij, kako je od 1.1.2006 situacija s službenimi mobiteli in uporabo za privatne namene?

Zanima me, kako imate po drugi podjetjih to rešeno. Torej, ali preprečujete uporabo službenega telefona za privatne zadeve ali ne?

Ali imate kakšno izjavo uporabnika / zaposlenega, da bo telefon uporabljal samo za službene namene? (isto kot ko je bila aktualna boniteta)

Ali imate limite glede porabe in s tem limit med službenim / privatnim?
(kako imate rešene 'upravičene prekoračitve' v smislu... 3 tedensko delo v tujini in zaradi tega prekoračitev limita za 20-30.000 SIT?)

Kako je sedaj rešeno priznavanje teh stroškov? (malo sem bos na tem področju). Ali se kar vsi stroški mobitela priznavajo? Ali se samo delno? Ali je odvisno od 'politike uporabe telefona'?

V naprej hvala za pomoč.

In upam da bom tudi sam znal komu kej pomagat :).

LP, Grozni
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bonitete ni več.......... :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
grozni
Novinec
Novinec

Živjo.

Očitno sem pozabil napisat.
To, da stvar ni več boniteta, mi je povsem jasno.

Vseeno me zanima kako imate s tem rešeno drugo?
Če sploh mate kej 'rešeno'.

Ker načeloma če prav razumem, če ni boniteta... se automatsko smatra, da uporabljaš mobitel samo za POSLOVNE zadeve? Kaj se torej zgodi če bi nekdo preverjal pristnost tega?

Oziroma... če se naredi izjavo, da lahko uporabljaš telefon tudi za privatne namene in se nato postavi limite porabe. Kaj se zgodi, če gre poraba čez limit? Ali to pomeni, da se 'preveč porabljen telefon' vseeno smatra kot boninteta ali ne?

LP, Grozni
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Pri nas imamo vsi limite, koliko lahko porabimo mesečno. Vse kar je nad tem limitom se trga od plače vključno z DDVjem na zasebno porabo. Razen če kdo na podlagi izpiskov dokaže, da je imel res več službene porabe, kot ima limit.
LP :)
grozni
Novinec
Novinec

Zivjo.

Kul. Kko je pa če nimaš limita? Se takrat smatra da vse kličeš samo za poslovne namene???

Ima kdo kaj izkušenj s tem?

LP, Grozni
grozni
Novinec
Novinec

Očitno smo samo pri nas taki čudaki, da nas ta tema zanima :D:D:D

No... pa lepo telefonirajte :D

LP, Grozni
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kaže da res; veselo telefoniramo kar na službeni telefon :spomezik: . V bistvu tudi jaz ne vem, kako ločevati služben telefon od domačega, če imaš le en telefon. :sjezen:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori