Ali pritožba razveljavi sklep?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
yekica
Nov član
Nov član

Ali pritožba razveljavi sklep?

Odgovor Napisal/-a yekica »

Na mojo pobudo za sporazumno razveljavitev pogodbe o zaposlitvi je delodajalec odgovoril z sklepom da mi delovno razmerje preneha z 15.07. in mi v sklepu ni priznal pravico do letnega dopusta.
Na ta sklep sem podala ugovor in prosila da mi delodajalec odobri izrabo preostalega dela dopusta pred prenehanjem delovnega razmerja, vendar do danes nisem prejela odgovora.

Problem je v tem da je 15.07. že mimo, direktor pa na dopustu, jaz pa ne vem, če sam še v delovnem razmerju, ali sam na dopustu, ali naj prihajam v službo...

Ker odgovora na mojo pritožbo ni, me zanima, če je sklep veljaven ne glede na to, da sem se pritožila, ali pritožba na sklep avtomatsko razveljavi sklep?
KsenjaŽ
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a KsenjaŽ »

svetujem vam, da se obrnete na inšpektorat za delo in po takšni prijavi ponavadi zelo hitro reagirajo vsi vpleteni.
Ksenja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Delodajalec se na odpoved z vaše strani ne more ukrepat drugače, kot da jo sprejme. Upoštevati morata le odpovedni rok, ter da vam delodajalec mora zagotoviti koriščenje dopusta v sorazmernem delu. ZDR lep navaja, da vam je delodajalec dolžan omogočiti koriščenje dopusta, vi se pa tej pravici ne smete odreči.

Gre za odpoved pogodbe z vaše strani, v kateri niste dolžni navajati vzroka. Delodajalca ne prosite za odpoved, pač pa jo podaste.

Svetujem vam, da se takoj obrnete na inšpektorat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori