Avtorska pogodba/honorar

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Avtorska pogodba/honorar

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Prosil bi, če mi zna kdo razložiti naslednje:
- ali je treba podatke o sklenitvi avtorske pogodbe posredovati tudi Zavodu za zaposlovanje (ker sem videl, da je v njiihovih eStoritvah ta opcija...)?
- Kaj je potrebno narediti na koncu leta, če smo med letom pač določeni osebi izplačali avtorski honora (npr. v višini 30.000 SIT)?

Hvala lepa za pomoč...
Lp
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

AH se zavodu ne poroča.
Konec leta. oz. do 30. januarja, s posebnim obrazcem DURSu poročate o vseeh vrstah izplačil, ki so bila v preteklem letu izplačana fizičnim osebam, isto morate obvestilo poslati tudi fizičnim osebam, katerim ste med letom karkoli izplačevali (plače, najemnine, AH, podjemne pogodbe, regres,...)

LP
A
slovan
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a slovan »

Se ne strinjam z Ajnos. Sklenjene avtorske pogodbe se sporočajo Zavodu za zaposlovanje v skladu z Navodilom (Ur.l. RS 111/2002), ki je na tej povezavi:

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=56633

Hkrati pa poglejte tudi 9. člen Zakona o zaposlovanju, katerega spremembe so objavljene v Ur. l. RS št. 79/2006.

Lep pozdrav!
ajnos
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Slovan hvala za popravek. Na to poročanje sem že čisto pozabila, sprva smo res poročali, potem so pa na Parmovi enkrat rekli, da ni treba in nismo več.

Ko berem tele letošnje spremembe zakona me je spet malo zaskrbelo. Od sedaj naprej bom tudi jaz poročala, zaenkrat havala bogu nimam nič

LP
A
K-zeko
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a K-zeko »

Hvala lepa za odgovore... Se mi je zdelo čudno, kako to, da bi bilo obrazev v e-storitvah zavoda objavljen kar tako...

Torej; še malo birokracije :)
lp
Odgovori