Popol.sp.in delo

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TatjanaVr
Začetnik
Začetnik

Popol.sp.in delo

Odgovor Napisal/-a TatjanaVr »

Pozdravljeni.

Registrirano imam dejavnost 72.220 kot osnovno dejavnost-programiranje, svetovanje. Reg.imam tudi dej.33.300 in me zanima ali lahko opravljam tudi popravila na elektronskih vezjih, ki jih za svoje delo uporablja gospodarski subjekt?
Ali lahko opravim takšno delo-popravilo elek.vezij-tudi za FO?
Ali lahko s to dejavnostjo opravljam tudi popravila industrijskih strojev, ind.mehanizacije(obdelovalnih strojev)?

Če prav razumem, kljub temu, da imam dejavnosti registrirane pri AJpesu, ne morem opravljati dejavn.za katero bi moral imeti obrtno dovoljenje?
Ali lahko za pomoč za vnašanje podatkov zaposlim študenta čeprav imam samo popoldanski s.p.?

Registriracijo pri AJPESu imam od 17.7.-ali sem že zavezan k plačilu prispevkov tudi za mesec JULIJ?

v upanju na hiter odgovor vas lepo pozdravljam.

Tatjana
Pozdrav!

Tatjana
TatjanaVr
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a TatjanaVr »

Zdravo.

Glede na to, da nisem dodbila pametnega odgovora ne na JAPTI ne na AJPES in ne na DURS, me zanima kdo inšpicira obrtni zakon-če delaš nekaj za kar nisi registriran oz.si registriran pa nimaš obrtnega dovoljenja?

Lp.
Pozdrav!

Tatjana
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Moje mnenje; Če imate dejavnost registrirano pri Ajpes, pomeni da jo lahko opravljate, saj vam drugače ne bi izdali registracije. Za vse kar boste popravili pa boste odgovorni saj boste stranki izdali račun.
Odgovori