potni stroški

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tinka82
Nov član
Nov član

potni stroški

Odgovor Napisal/-a tinka82 »

Sem čisto nova na forumu.
Včeraj sem dobila svojo prvo pravo službo in sicer v kraju ki je oddaljen cca 40 km. Imam VII stopnjo izobrazbe in obljubili so mi 200.000 sit neto. Kaj se vam zdi? Glede da nimam delovne dobe kar super, ne?
Ko so mi omenili potne stroške so mi rekli da mi bodo plačali 60% javnega prevoza. Kako naj vem ali gre za vlak ali za avtobus? In ali bo to dovolj? Navajena sem namreč da se plačuje na km. Očitno pridejo ceneje skozi.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Svetujem, da pobrskate po forumu (zgoraj desno je povezava "Išči"), ker je bilo vaše vprašanje že večkrat do potankosti razloženo.

LP, Nina

PS: Rekla bi, da ne skušajo priti ceneje skozi, ampak verjetno tako določa vaša kolektivna pogodba.
tinka82
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a tinka82 »

Kako pa zvem koliko stane avtobus do kraja kamor se bom vozila? Klicala sem namreč na avtobusnega prevoznika in so mi rekli da poleti ni te relacije ker ni šole in mi ne morejo povedati cene. :shock:
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Potem vam pa morajo plačati 35sit/km, do javnega prevoza, od tam naprej pa ceno javnega prevoza. Če se namreč ne morete pripeljati v službo z javnim prevozom ne more nihče od vas zahtevati da pešačite.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Delavec je upravičen do povračila stroška za prevoz na delo in iz dela najmanj v višini 60% NAJCENEJŠEGA prevoza na delo (nova kolektivna pogodba o načinu usklajevanja . ....., ki velja od 01.07.2006 dalje za povračila stroškov prevoza). Delodajalec lahko, v povezavi z vami, ugotovi, kateri prevoz je za "delodajalca" najcenejši.
LP
Odgovori