Kompenzacija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
miz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Kompenzacija

Odgovor Napisal/-a miz »

Imamo težavo! Skozi banko smo sprovedli verižno kompenzacijo, ki je bila predhodno potrjena s strani vseh udeležencev v verigi- tako kot tudi mora biti. Sedaj pa je nastal problem; Naš kupec- udeleženec v tej verigi je v postopku likvidacije in sedaj je poslal storno kompenzacijo. Zanima me, ali je možno, da nekdo po tem, ko je kompenzacijo že potrdil le-to stornira.Ali obstaja zato kakšna pravna podlaga, ali je to možno ker gre za primer likvidacije? Odgovor bi potrebovala čimprej, saj je znesek kompenzacije kar visok.

HVALA
miz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a miz »

Se opravičujem, narobe se napisala; ne naš kupec, ampak naš dobavitelj je storniral kompenzacijo.
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Kolikor se takole na pamet spomnim lahko stečajni upravitelj za leto dni nazaj stornira konsignacije, cesije, kompenzacije,... Zato vsakič, ko me kdorkoli vpraša glede tovrstnih "plačilnih" instrumentih rečem, ti denar meni, jaz denar tebi, pa bomo vsi zadovoljni. :D
Mincek
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Menim, da lahko. Je pa vse odvisno v kakšnem likvidacijskem postopku je vaš dobavitelj - prostovoljnem ali prisilnem.

Več o tem: http://www.gzs.si/Nivo3.asp?ID=20912

Lp
Odgovori