Strošek s.p. - telefon

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
janet845
Začetnik
Začetnik

Strošek s.p. - telefon

Odgovor Napisal/-a janet845 »

Pozdravljeni,

Zanima me kako je s telefonom. Kupila sem nov mobilni telefon na s.p., ki ga uporabljam izkjučno za s.p.
Sedaj me zanima, če ga lahko dam v strošek ali ne. Vrednost telefona je 25.000,00 sit

Hvala za odgovor.
Lep pozdrav,
Janet
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

seveda lahko, kolikor imate originalen račun in je na njem popolni naziv.

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
janet845
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a janet845 »

Najprej hvala za odgovor.

Imam še eno vprašanje tudi glede mobilnega telefona, ki pa ni na s.p. je pa na moje ime ter ga uporabljam 50 % za s.p. ter 50 % zasebno.
Ali lahko nakup tega telefona dam tudi v strošek vendar 50 % znesek ter ali lahko račune za ta telefon tudi dajem v strošek ampak tudi le 50 %.

Še enkrat hvala za pojasnila.

Lp,
Janet
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Lahko jih imate 10 in več, če je to za vas poslovno potreben strošek pri vaši dejavnosti in boste znali zagovarjati - zakaj je tako.

Lp
Maya313
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Maya313 »

janet845 napisal/-a:Najprej hvala za odgovor.

Imam še eno vprašanje tudi glede mobilnega telefona, ki pa ni na s.p. je pa na moje ime ter ga uporabljam 50 % za s.p. ter 50 % zasebno.
Ali lahko nakup tega telefona dam tudi v strošek vendar 50 % znesek ter ali lahko račune za ta telefon tudi dajem v strošek ampak tudi le 50 %.

Še enkrat hvala za pojasnila.

Lp,
Janet
Če račun ni pisan na s.p., ne more iti v strošek, ne glede za kaj ga uporabljate. Potrebno po narediti spremembo pogodbe na iz fizične osebe a s.p.
Smeškomali
Začetnik
Začetnik

Re: Strošek s.p. - telefon

Odgovor Napisal/-a Smeškomali »

Lep pozdrav,

sp ima dva telefona pisana na sp ; en na svoje ime in drugega na ime svojega brata ki pa ni zaposlen pri njemu.
1. Lahko sp v tem primeru da oba računa/pogovore/ mesečno v strošek podjetja ?
2.Kaj pa je potrebno naredit v kolikor želimo oba telefona dat v OS oz drobni inventar (moram še preverit gdaj so telefoni kupljeni in po koliki ceni; oz ali še imajo račune za njih)?
3. Kaj se da kaj naredit za vnos PC v os podjetja ki je v lasti foizične osebe?
Hvala
Iva
Odgovori