Nepravilen saldo na TRR
Moderator: Mirko Zbačnik
Nepravilen saldo na TRR
Kaj narediti če saldo na TRR ni pravilen in se ne ujema s prejšnjim stanjem?
-
Knjigovodja
- Računovodski vajenec

Katero banko pa imate? Pri NLB (proklik) se mi je (mislim, da enkrat prejšnji mesec) zgodilo točno to, vendar so bili narobe samo izpiski, stanje v prokliku mi je kazalo pravilno. Bile so težave z zajemom debetnega prometa. Sama sem poknjižila tako, kot je pravilno, nato je banka sama, čez nekaj dni avtomatsko poslala nove izpiske, s pravilnim prometom in pravilnim stanjem. V bistvu se mi je pri NLB že nekajkrat zgodilo, da je bil promet sicer pravilen, ampak seštevki čudni ali stanje nepravilno. Jaz sem knjižila tako, kot je pravilno in čez čas smo se z banko spet "srečali". Banka v takih primerih tudi popravi izpiske za nazaj.
Če banka sama ne bo popravila napake v nekaj dneh, potem jo bo treba kontaktirati.
Če banka sama ne bo popravila napake v nekaj dneh, potem jo bo treba kontaktirati.
Kar mora priti, bo prišlo. In ko bo prišlo, se bo treba postaviti po robu. (HP)
-
Knjigovodja
- Računovodski vajenec

Kadar meni banka po svoje nekaj zaštrika, se kaj dosti ne sekiram, če se npr. po naslednjem izpisku stanje ujema. Na "čudnem izpisku" enostavno sama prečrtam napačno stanje in napišem pravega, seveda, z utemeljitvijo. Glede na to, da potem banka sama vzpostavi pravilno stanje, ki se ujame z glavno knjigo (pa če da nove izpiske za nazaj ali ne), menim da se potem ni treba pretirano razburjati. Saj je napaka banke in ne moja.
Drugo bi bilo, če banka stanja ne bi popravila sama in bi vlekla napačno stanje naprej. Takrat bi dala reklamacijo.
Drugo bi bilo, če banka stanja ne bi popravila sama in bi vlekla napačno stanje naprej. Takrat bi dala reklamacijo.
Kar mora priti, bo prišlo. In ko bo prišlo, se bo treba postaviti po robu. (HP)