društva

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
batd
Novinec
Novinec

društva

Odgovor Napisal/-a batd »

Prosim pojasnilo:

smo društvo, nismo davčni zavezanec.

Letos bomo imeli prihodkov npr. 4,5 mio.
Nabavili bomo osn. sredstvo, za katerega bo faktura izdana za približno isti znesek kot so prihodki v decembru2006, plačali pa naj bi ga v januarju 2007 na valuto.

Ali lahko dam to fakturo oz. osn. sredstvo v stroške naložbenja za leto 2006, da se mi prihodki in stroški približno pokrijejo, kljub temu, da faktura v letu 2006 ne bo plačana in potem izkazujem stanje odprtih obveznosti konec leta ter sorazmerno tudi stanje TRR?

Hvala lepa za odgovor!
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Za knjiženje je mirodajen DATUM računa, ne datum plačila, zato ne bo nič narobe, če boste OS dali v leto 2006, kakor tudi upoštevali olajšavo, če pa račun še ne bo plačan, bo pač v bilanci stanja odprta obveznost do dobavitelja, ki se bo v letu 2007 zaprla.

LP :)
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

ZA DRUŠTVA velja SRS 33 in pripadajoči kontni načrt za društva. Standard 33.18.e. določa: Stroški naložbenja so PLAČANI zneski, ki se nanašajo na nabavne vrednosti opredmetenih osnovnih sredstev.
Kontni načrt: Stroški naložbenja se evidentirajo v skupini 45: Stroški naložbenja v velikosti PLAČIL za stroške, ki sestavljajo nabavno vrednost osnov. sred.. Zanje se oblikuje sklad osnovnih sredstev, ki je sestavni del društvenega sklada.
Iz tega izhaja, da lahko vključite med stroške naložbenja le PLAČANE ZNESKE v letu 2006.

LP
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Ups, se opravičujem, spregledala sem, da sprašujete za društva.
Oprostite, bila sem prehitra. :oops:
Odgovori