Zdravo,
prosim, če mi lahko kdo pomaga. Na to temo sem kar nekaj že prebral na tem forumu, pa mi vseeno ni še čisto jasno katero panožno kolektivno pogodbo naj vzamem za naše dejavnosti. Registriranih imamo namreč več dejavnosti: poslovno svetovanje, trgovina, transport,... Nobena ni izrazito prevladujoča. Ali kje pišejo merila, da je določena dejavnost prevladujoča? Je to bruto realizacija, dobiček oz. čisti dobiček ali kaj drugega. Največ dela imamo s trgovino po pošti (52.610), največ dobička pa s poslovnim svetovanjem (74.140).
Hvala
Primož
Katera kolektivna pogodba?
Moderator: Mirko Zbačnik
Če ste s.p., potem imate na priglasitvenem listu napisano osnovno dejavnost.
Če ste d.o.o., potem ste se morali po Zakonu o poslovnem registru, razvrstiti svojo dejavnost po standardni klasifikaciji in o tem imate obvestilo (včasih se je to pošiljalo Zavodu RS za statistiko).
In tako upoštevate glede KP tisto dejavnost, ki jo imate napisno kot osnovno dejavnost.
Merila o pravilni razvrstitvi ob registraciji niso nikjer zapisana. Kolikor se spomnim, vpišeš tisto dejavnost, s katero ustvarjaš največ prihodka (ne s katero imaš največ dela ali dobička).
V kolikor ste se preusmerili, - iz ene dejavnosti v drugo - lahko to spremenite.
Če ste d.o.o., potem ste se morali po Zakonu o poslovnem registru, razvrstiti svojo dejavnost po standardni klasifikaciji in o tem imate obvestilo (včasih se je to pošiljalo Zavodu RS za statistiko).
In tako upoštevate glede KP tisto dejavnost, ki jo imate napisno kot osnovno dejavnost.
Merila o pravilni razvrstitvi ob registraciji niso nikjer zapisana. Kolikor se spomnim, vpišeš tisto dejavnost, s katero ustvarjaš največ prihodka (ne s katero imaš največ dela ali dobička).
V kolikor ste se preusmerili, - iz ene dejavnosti v drugo - lahko to spremenite.