Lep pozdrav vsem. S prijateljem sva v fazi ustanavljanja podjetja in sicer trenutno on dela kot s.p., da lahko poslujema. Ker bi rada zadeve pocasi uredila, kot sva se dogovorila in sicer da bi imela d.o.o. z 2 lastnikoma me zanima sicer naslednje.
kolikor sem jaz seznanjen, mora doo placevati ddv in pa davek na dobicek. Potem so tu se razni prispevki (GZS, ..). Do tu je vse lepo in prav, vendar pa mi je prijatelj rekel, da mu je rekla racunovodkinja da obstaja tudi davek na podjetje v znesku 70.000 sit, ki ga je potrebno placati. Pa me zanima, ker nikjer ne najdem tega zakona, kje bi lahko zvedel kaj vec o tem davku.
Drugace pa bi rad vprasal nekoga, ki ze ima d.o.o., ce mi lahko napise, koliko stroskov ima za obratovanje d.o.o. brez stroskov za dejavnost. Se pravi, ce nebi delal nic, koliko mora placati priblizno. Oziroma, koliko je tistega denarja, ki se vrze cez okno kar tako, da podjetje sploh stoji?
Ker se mi zdi, da se placuje veliko vec stvari, kot pa je definiranih v informativnih obrazcih.
Vnaprej hvala!
ps: koliko so povprecni stroski za racunovodstvo pri d.o.o., ker za s.p. nimava ne vem kaksnih stroskov.
davek na podjetje? kaj je to? to obstaja?
Moderator: Mirko Zbačnik