Po individualni pogodbi z lastnikom druzbe imam kot direktor druzbe pravico uporabe sluzbenega vozila za sluzbene in privatne namene. Ce te moznosti ni (se nekaj casa je ne bo), lahko uporabljam osebni avto. Ker po individualni pogodbi o zaposlitvi delo opravljam na razlicnih lokacijah (sedez firme, poslovna enota, drugod), do najblizje lokacije pa je od mojega bivalisca vec kot 35 km, me zanima:
- kaksna je visina kilometrine, ki jo lahko obracunavam?
- ali je ta kilometrina predmet obracuna bonitete (dohodnina, ..)?
Lep pozdrav,
R.Likar
Individualna pogodba - kilometrina - bonitete
Moderator: Mirko Zbačnik
Za prevoz na delo in z dela vam pripada 15% ene bencina na km (število km od doma do sedeža delodajalca).
Za vsa ostala službena potovanja, na osnovi potnega naloga vam pripada kilometrina v vrednosti 30% cene bencina na prevožen km.
Ne prva in ne druga kilometrina ni predmet obračuna bonitete ali dohodnine.
Vse mora biti navedeno v individualni pogodbi oz. aktu delodajalca.
LP
Za vsa ostala službena potovanja, na osnovi potnega naloga vam pripada kilometrina v vrednosti 30% cene bencina na prevožen km.
Ne prva in ne druga kilometrina ni predmet obračuna bonitete ali dohodnine.
Vse mora biti navedeno v individualni pogodbi oz. aktu delodajalca.
LP
S hitrim odgovorom sem sicer zadovoljen. Hvala!
Zanima me se, ali se za prihod na vse lokacije druzbe obracunava nizja cena kilometrine (15% cene bencina - prihod na delo) ali je lahko prihod na eno lokacijo po nizji, na drugo pa po visji ceni (v resnici se iz kraja bivanja vozim na posamezne lokacije v odvisnosti od zahtev poslovnih partnerjev - teoreticno bi lahko vecino dela opravil doma - torej prihod na lokacijo je vezan na poslovni kontakt)
Hvala za pojasnila.
Lep pozdrav,
R.Likar
Zanima me se, ali se za prihod na vse lokacije druzbe obracunava nizja cena kilometrine (15% cene bencina - prihod na delo) ali je lahko prihod na eno lokacijo po nizji, na drugo pa po visji ceni (v resnici se iz kraja bivanja vozim na posamezne lokacije v odvisnosti od zahtev poslovnih partnerjev - teoreticno bi lahko vecino dela opravil doma - torej prihod na lokacijo je vezan na poslovni kontakt)
Hvala za pojasnila.
Lep pozdrav,
R.Likar