ZEMLJIŠČE
Moderator: Mirko Zbačnik
ZEMLJIŠČE
Žena ima zemljišče, ki je njena last. Mož bi rad gradil poslovni objekt na tem zemljišču. Sedaj pa me nekaj zanima. Ali lahko mož gradi na tem zemljišču glede na to, da le-to ni njegova last. Morata zakonca narediti prepis? Npr.z darilno ali kupoprodajno pogodbo? Kje bi lahko kaj o tem prebrala? Hvala in LP!
hm...
če sprašuješ kako dobiti gradbeno dovoljenje?
Odgovorov je več; lahko se sklene pogodba o "uporabnosti" ali nekaj podobnega, kjer pač žena dovoli uporabo zemljišča za gradnjo! Lahko ga proda, lahko ga podari,...
Najboljši odgovor (in rezultat) ti bo dal kak res dober notar.
Potem je vprašanje koliko bo mož (ali njegovo podjetje?) plačevalo ženi za to uslugo. Saj veš to potem zapade posameznim davščinam.
Jaz bi napisal vse možnosti in potem glede na posledice ugotovil kaera se nam najbolj splača glede na možnosti!
če sprašuješ kako dobiti gradbeno dovoljenje?
Odgovorov je več; lahko se sklene pogodba o "uporabnosti" ali nekaj podobnega, kjer pač žena dovoli uporabo zemljišča za gradnjo! Lahko ga proda, lahko ga podari,...
Najboljši odgovor (in rezultat) ti bo dal kak res dober notar.
Potem je vprašanje koliko bo mož (ali njegovo podjetje?) plačevalo ženi za to uslugo. Saj veš to potem zapade posameznim davščinam.
Jaz bi napisal vse možnosti in potem glede na posledice ugotovil kaera se nam najbolj splača glede na možnosti!