izplačilo plač in regresov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
copicar
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

izplačilo plač in regresov

Odgovor Napisal/-a copicar »

Lepo pozdravljeni !

Rad bi vedel ali mi lahko kdo pomaga pri izračuno mojih plač z obrestmi,namreč z firmo sem se tožil skoraj tri leta in sedaj sem tožbo dobil zato mi tudi pripada vsa plača za nazaj to je okrog 30 plač,nekateri mi govorijo da so to obresti na obresti zato vas sprašujem ali mi lahko kdo kaj svetuje kako je stem.
Hvala za odgovor!
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Zakaj so plače obresti na obresti?

Ali ste morda želeli vprašati za način obračuna obresti: komformno (obrestno obrestno) ali linearno?

lp
copicar
Novinec
Novinec

Jaz nevem kako se sploh obračunavajo plače in z kakimi obrestmi prijatel mi je dejal da je slišal da so25% ??? Zato pa sprašujem če mi kdo lahko kaj več pove o tem..kake so zakonske obresti ali kako se sploh obračunavajo plače in regresi za nazaj ko dobiš tožbo in ti morajo vse povrniti.
Še enkrat hvala !
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Najenostavneje je, da poiščete na spletu kakšen program za zamudne obresti. Potem pa vpisujete noter glavnice, t.j. plače za posamezen mesec. Tako boste dobili približno predstavo o višini terjatev iz naslova obresti.:)

lp
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

S tem sem se pred kratkim ukvarjala. Na net-u je programček za izračun obresti s katerim sem si pomagala.
Vpišete neto znesek plače recimo za marec 2001. Ker bi ta plača morala biti izplačana do 18.04.2001 boste vpisali datum izračuna obresti od 19.04.2001 do dneva plačila (tekoči datum), ko vam bodo nakazali. In tako za vsak mesec posebej.
Zamudno delo.
LP
copicar
Novinec
Novinec

Ali mi lahko poveste kako se imenuje ta program.
HVALA
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Odgovori