Neupravičen račun

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Glory
Začetnik
Začetnik

Neupravičen račun

Odgovor Napisal/-a Glory »

Junija sem se z enim delodajalcem dogovarjala za delo. Ni želel podpisati nobene pogodbe me je pa poslal na tečaj da se naučim program katerega uporabljajo za vodenje računovodstva. Šla sem večkrat v Lj (vse na svoje stroške) ter pol nekaj ur delala. Nato ker ni bilo vse kot mi je delodajalec povedal šla. Sedaj po skoraj dveh mesecih mi je poslal račun za tečaj ker sem kao enostransko prekinila dogovr (on ni želel podpisati pogodbe). Ima pravico od mene zahtevati ta denar? Zahteva ga pa verjetno ker ima težave in dosti neplačanih računov (nekateri celo iz leta 2003). Kaj lahko naredim? Kam ga lahko prijavim zaradi takega podlega obnašanja? Hvala.
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Premalo ste bili natančni v svoji razlagi. Moje mnenje je, da v kolikor bi imela pogodbo o zaposlitvi in bi vam delodajalec zraven tega plačal plačo in izobraževanje, ter vse potne stroške, potem bi lahko povrnitev teh stroškov tudi zahteval.
Kaj pomeni to: Nato ker ni bilo vse kot mi je delodajalec povedal šla?

Predlagam vam, da postavite vprašanje na internetni strani http://www.pravniki.info/ in pa tudi na naslednjo potezo tega delodajalca.
Pisno s povratnico bo potrebno tudi zavrniti ta račun glede na to, kakšen je bil vajin dogovor.

Lp
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

V kolikor nimate nič pisnega, da vas je poslal na tečaj, nimate nobene pogodbe med njim in vami, skratka nič, zavrnite račun, s kratko obrazložitvijo (nikar na dolgo, da se kakorli ne zapletete in bi vam bilo to v škodo, če vas bi dal na sodišče), da med vama ni bil sklenjen nikakršen dogovor o plačilu ne ustno ne pismeno ter da zato zavračate plačilo.
Glory
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Glory »

Delodajalec ni želel podpisati pogodbe. Na tečaju sem bila in pri podjetju ki vodi tećaje imajo to verjetno zabeleženo. Nisva pa podpisala nobene pogodbe ali katere koli druge listine ker sam delodajalec tega ni želel. Sem mu pa povedala da ne bom več tam delala ker sem ugotovila da se je zlagal, ko sem prišla je imel vrečo neoprte pošte stare več kot mesec dni, vmes pa malo morje opominov. In ker nisva imela nobene pogodbe in ničesar razen ustnega dogovora sem raje šla ker nisem verjela da me bo plačal (glede na količino opominov in neplačanih računov je zelo verjetno). To se je dogajalo v začetku julija. Račun pa sem prijela komaj včeraj.
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Tako kot ste napisala, vam resnično nič ne more, kratko malo takoj zavrnite račun. Mislim pa tudi, da ste naredili prav, da ste šli, ker zakaj pa bi se glih sedaj pri vas "pošlihta", ali pa.... . Ampak skoz bi delali pod nekim pritiskom, strahom, a bo plača al ne bo, tako in tako pa take stvari dolgoročno vodijo v propad podjetja.
Odgovori