Dodatek za s.p in povečanje za 2%

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MINEA
Nov član
Nov član

Dodatek za s.p in povečanje za 2%

Odgovor Napisal/-a MINEA »

Pozdravljeni!

Vidim, da je že veliko bilo povedano o tem, zato bi sprožila še enkrat zaključek, da vidimo če se dobro razumemo.

SKP med delavci in zasebnimi delodajalci. 122.000,00 SIT bruto +13.600,00 dodatek. Tako smo delali mi. Skupaj celo višjo kot MP. Kaj pa sedaj? Če dobro razumem ostane tukaj enako, saj pravi še vedno dodatek 13.600,00 SIT, MP še je tudi enaka, kaj pa sedaj za povečanje 2%. V prilogi za obrtnike julij stran 4 piše, da je potrebno to izvajat. Jaz bi vse skupaj tako pustila, ker je bruto + dodatki (ZU....) itak višji od MP.
Prosim za vašo mnenje. Kakšen primer imate drugi?
LP!
:spomezik:
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Tudi mi smo se odločili tako, da smo naprimer k vaši osnovi 122000 prišteli tisti uskladitveni dodatek, ki je bil do sedaj 13.600 in vse skupaj to je 135600.- prikazali kot osnovo in ukinili uskladitveni dodatek.

To povečanje pa je seveda večjo od zakonsko predpisanega, vendar več je lahko, ni se nam pa zdelo smiselno, da zmanjšujemo plačo.
MINEA
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a MINEA »

Hvala za odgovor!
Jaz sem se odločila, da bom dodatek še pustila, ker je rečeno, da to za to pogodbo ne velja, da se vključi v bruto osnovo. Kaj menite vi? V katero pogodbo spadate? Ali ste drugega mnenja? :roll: Povišala za 2% pa jaz ne bom:
LP!
Odgovori