Material-izdelek

Moderator: Mirko Zbačnik

Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Slovan, res imate voljo in potrplenje. Vsaka čast. Nekoč sem anki napisala: Ne mi zamerit, ampak priporočam vam, da si pridobite kakšno knjigo o najpogostejših načinih knjiženja..... in preberite si, naučite se jih in uporabljajte SRS. Marsikateri odgovor boste našli v njih.

Vem, da se v šoli marsikaj ne naučiš. Če se spomnim sebe, ko sem praktično takoj po izredno opravljeni srednji šoli začela delati kot računovodkinja in nisem imela nobene "Slovan", ki bi me učila, kako se knjiži "to" in kako se naredi "ono". Iz šole sem prinesla samo to, da mora biti debet in kredit enak in so prejeti računi obveznost do dobaviteljev in izdani računi terjatev do kupcev. In kaj sem naredila. Vzela sem v roke učbenike, Ikse in vse kar sem našla, da sem se naučila vsega tega, kar danes znam. Spoznala sem, da največ pridobim, če pridem do bistva sama (včasih res tudi ob večjih problemih z debatiranjem s kolegicami, ali pa s šolskim knjiženjem primera na papir). Tako delam še danes.
anka napisal/-a: Zelo dobro poznam osnove knjiženja.

Anka, verjamite mi, tistega kar se sami naučite, ne boste nikoli pozabili in lahko vam povem, da vodenje evidenc v proizvodnji, knjiženja proizvodnje, nedokončane proizvodnje, itd.,..... se v šoli nismo učili, niti nisem nikoli delala v takšni ali za takšno firmo, ker pa me je to zanimalo, sem se poglobila in do tega prišla sama.
Pa lep pozdrav.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Zahvala še enkrat

Odgovor Napisal/-a anka »

Hvala ga. Slovan in ga. Zoris, da sta imeli tako potrpljenje z menoj.

P.S. Malo sem preštudirala in prišla do pravega in bistvenega zaključka, da moraš stroške dela, ki jih knjižiš med letom na 4700 pravilno razporediti ob prenosu ob koncu leta na ustrezen konto in sicer 4900. (to so tisti, ki se nanašajo na stroške zalog).

Še enkrat hvala in brez še enkrat zamere. :szardi: :sodobren:

Bom pa vzela v roke knjižico "kontni načrt s ponazoritvami knjiženj" .

Verjetno da se tudi tam kaj najde koristnega.

Lep dan!
Odgovori