izplačilo o neizkoriščenem letnem dopustu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fallenangel
Začetnik
Začetnik

izplačilo o neizkoriščenem letnem dopustu

Odgovor Napisal/-a fallenangel »

pozdravljeni

dala sem odpoved. Problem je v temu ker sem se z delodajalcem dogovorila o izplačilu neizkoriščenega dopusta (ker sem zaposlena več kot 6 mesecev mi priprada v celoti). Do tega dogovora je prišlo ker niso v tem enomesečnem odpovednem roku imeli še ustrezne zamenjave zame in sem se pač strinjala z izplačilom preostalega dopusta (16 dni)...

Sedaj pa me je nekako "strah" da mi ga ne bodo izplačali? Kako se lahko zavarujem?... Jim dam v podpis kak dokument kjer je navedeno da mi ga bodo izplačali?.... ali kaj???.... sporazumne odpovedi še sedaj niso podpisali (v njej sem navedla za izplačilo dopusta)... imam morda kdo kak mušter kar se tiče dogovora o izplačilu dopusta... ali kaj podobnega? ali tega ni potrebnega? in v kolikor bi prišlo do tožbe je dovolj le to, da mi ga pač niso ne odobrili ne izplačali????... brez kakršnih koli pisnih potrdil o temu??.... vem, da mi obrazca o neizkoriščenem dopustu ne morejo kar tako izdati (češ da bi ga prenesla na drugo podjetje, ker mi ga novi delodajalec nebi dovolil prenesti... konec koncev se bliža že konec leta... pravico do izkoriščenja dopusta sem pa pridobila pri trenutnem delodajalcu)... kaj naj naredim? Res rabim pomoč.... naučila sem se namreč da ustni dogovori v tem podjetju ne držijo kaj dosti...
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Po mojem je to potrebno skleniti kar pisno, saj bo tudi oseba, ki bo izvedla izplačilo potrebovala nek dokument, na podlagi katerega bo to izplačala.
Bistveno se mi zdi, da se napiše, koliko dni dopusta vem bodo izplačali, da ga niste mogli koristiti, ker je pač bilo nujno delo, ter tudi znesek, ki vam pripada.
LP :)
fallenangel
Začetnik
Začetnik

verjetno drži to ja... vendar sklepam, da tega naj nebi pisala jaz?... in mora to urediti naša al pravna služba ali pa računovodstvo? kakorkoli pač že... od nekje bom mogla to zahtevat da se mi izda kako odločbo o izplačilu ane?...

pa še nekaj predvidevam da se pač obračuna bruto plača (v sorazmernem deležu s preostalim dopustom) brez prevoza pa malice ane? ali je kak drugačen obračun?....
Tanja_75
Novinec
Novinec
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Tanja_75 »

V našem podjetju smo imeli en takšen primer, kjer smo kar na sporazum o razveljavitvi pogodbe o zaposlitvi napisali preostale obveznosti iz delovnega razmerja.
V kolikor ga še potrebuješ ti ga pošljem, lp
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

To vaše izplačio se imenuje odškodnina za neizplačan dopust in se običajno izplača v isti višini, kot bi bilo izplačano nadomestilo za LD.
Višja izplačila so vprašljiva iz davčnega vidika.
slava
fallenangel
Začetnik
Začetnik

hvala za odgovor...

bi pa prosila kak obrazec... vendar sem že v sporazumni odpovedi navedla to... z mojega vidika se mi zdi dovolj.. vsekakor pa je bolje več stvari napisati kot premalo..
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

obrazca ni. Dovolj bi bilo, če pošljete delodajalcu pismen zahtevek, v katerem navedete, da zahtevate izplačilo v skladu s 166. čl. ZDR.
Zahtevek pošljite s priporočeno pošto.
slava
fallenangel
Začetnik
Začetnik

super hvala :)))) za odgovor...
Odgovori