bolniška in nadure
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ni vam potrebno čakati cel mesec; predvidevam, da bo septembrska plača v prvi polovici oktobra. Delodajalec ima pri nadurnem delu neke obveznosti, ki jih določa ZDR. Ena teh obveznosti je pisni sklep o nadurnem delu, ki ga delavcu izroči pred začetkom, v izjemnih primerih pa v enem del. tednu po zaključku nadurnega dela. Če imate tak sklep v rokah, ste lahko prepričani, da bodo nadure obračunane.
Če tega nimate, pa kot pravi Mirko: umirjeno, argumentirano...imate čas, da se pripravite.
Še namig do zdr: http://www.racunovodja.com/mdokumenti/zak_del_raz.asp
Preverite lahko še v svoji kolektivni pogodbi, kaj predvideva v zvezi z nadurnim delom.
Če tega nimate, pa kot pravi Mirko: umirjeno, argumentirano...imate čas, da se pripravite.
Še namig do zdr: http://www.racunovodja.com/mdokumenti/zak_del_raz.asp
Preverite lahko še v svoji kolektivni pogodbi, kaj predvideva v zvezi z nadurnim delom.
PAMPS...ma nč nam ne da pismenega v roke...je pa res,da obesi na oglasno desko kaj nam je obračunal...sam do sedaj niso padle pripombe na plodna tla...
v glavnem...ko bo obračun visel gor si bom js malo ogledala kaj in kako in vam javim...ker meni bo zneslo ta mesec nekako tako: 56 ur bolovanja, 9 nadur, 119 ur delovnih...za mesec september je obveznih 168 ur...se pravi,da bi js morala imeti 16 nadur...bom vidla če jih bom res imela...al pa mi jih bo ukradel,dal v tisti njegov fond in bom imela za rezervo NADURE,ki se bodo poračunavale v naslednjem mesecu z navadnimi urami...ni pošteno!!!...
v glavnem...ko bo obračun visel gor si bom js malo ogledala kaj in kako in vam javim...ker meni bo zneslo ta mesec nekako tako: 56 ur bolovanja, 9 nadur, 119 ur delovnih...za mesec september je obveznih 168 ur...se pravi,da bi js morala imeti 16 nadur...bom vidla če jih bom res imela...al pa mi jih bo ukradel,dal v tisti njegov fond in bom imela za rezervo NADURE,ki se bodo poračunavale v naslednjem mesecu z navadnimi urami...ni pošteno!!!...
RESNICA JE ZADNJA BESEDA PRIHODNOSTI!!!