Pozdravljeni.
Odpiram svoj s.p. in sicer bom uvažal kamere iz Kitajske. Kolikor vem carine ni. Recimo kamero dobim za 20.000 sit in ob uvozu plačam 20%DDV 4.000 sit. Prodal jo bom pa za 40.000 sit, a moram potem kupcu spet zaračunati 20%DDV se pravi 8.000 sit?
Upam da se najde kdo, ki bo znal odgovoriti. LP, Tilen.
Uvoz in DDV. Začetniško vprašanje.
Moderator: Mirko Zbačnik
Kupcu boste zaračunali ddv, če boste in ko boste v sistemu ddv. Izračunajte, morda se vam splača zavezati ddv-ju že na začetku opravljanja dejavnosti, saj vam bo ddv, ki ga boste plačali ob nabavi predstavljal vstopni ddv. Ddv, ki ga boste zaračunali kupcu, bo vaš izstopni ddv, državi pa boste plačali razliko. Če pa se še ne boste zavezali ddv-ju, ddv kupcu seveda odpade. Odpade pa tudi pravica do odbitka vstopnega ddv.
Pozdravljeni!
Zelo dobro vam lahko razložijo na Dursu, če postavite konkretno vprašanje po njihovi el. pošti. Tudi kar hitro. Meni so odgovorili v 4 dneh, ko sem imela tudi eno zahtevno vprašanje - tujina ddv.
lep dan vam želim, čeprav malo deževen.
Zelo dobro vam lahko razložijo na Dursu, če postavite konkretno vprašanje po njihovi el. pošti. Tudi kar hitro. Meni so odgovorili v 4 dneh, ko sem imela tudi eno zahtevno vprašanje - tujina ddv.
lep dan vam želim, čeprav malo deževen.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde