Težave pri izvršbi- zavrnjen račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Težave pri izvršbi- zavrnjen račun
Imam težavo in prosim, če mi lahko kdo pomaga z nasvetom ali pojasnilom.
Torej zadeva je taka: vložila sem izvršbo za podjetje, ki ni plačalo račune od meseca januarja, ko sem jih klicarila, so mi vedno ibljubljali, da bodo nakazali jutri pa jutri in še vedno jutri, sedaj je september pa nič Še več, na sklep o izvršbi so dali ugovor in dali izjavo preko njihovega odvetnika, da so oba računa zavrnili ( v roku 8 dni) tako kot je na računu napisano. Do meseca maja, smo bili v kontaktu -telefonsko- in niti enkrat niso omenila kakršnokoli zavrnitev računa. Sedaj, ko pa so dobili sklep o izvršbi, pa trdijo, da so račune zavrnili. Ja, haloooooo! Mislila sem, da bom eksplodirala od jeze. Zanimivo je to, da so naše izstavljene račune prav tako priložili k ugovoru, s tem, da ni na nobenem računu zaznamka, da so zavrnjeni ali kaj podobnega. Kaj zdaj narediti? Zadevo bom predala odvetniku, vendar razložite mi prosim še vi postopek, ko vi zavrnete račun ali pa dobite zavrnjen račun. Ker meni se že meša!!! Najlepša hvala za vaše odgovore.
LP
Torej zadeva je taka: vložila sem izvršbo za podjetje, ki ni plačalo račune od meseca januarja, ko sem jih klicarila, so mi vedno ibljubljali, da bodo nakazali jutri pa jutri in še vedno jutri, sedaj je september pa nič Še več, na sklep o izvršbi so dali ugovor in dali izjavo preko njihovega odvetnika, da so oba računa zavrnili ( v roku 8 dni) tako kot je na računu napisano. Do meseca maja, smo bili v kontaktu -telefonsko- in niti enkrat niso omenila kakršnokoli zavrnitev računa. Sedaj, ko pa so dobili sklep o izvršbi, pa trdijo, da so račune zavrnili. Ja, haloooooo! Mislila sem, da bom eksplodirala od jeze. Zanimivo je to, da so naše izstavljene račune prav tako priložili k ugovoru, s tem, da ni na nobenem računu zaznamka, da so zavrnjeni ali kaj podobnega. Kaj zdaj narediti? Zadevo bom predala odvetniku, vendar razložite mi prosim še vi postopek, ko vi zavrnete račun ali pa dobite zavrnjen račun. Ker meni se že meša!!! Najlepša hvala za vaše odgovore.
LP
igor
zavrnjen račun
ste mogoče poslali kakšen opomin za plačilo. Za račun, ki daješ v tožbo je pred tem potrebno poslati opomin pred tožbo. Najbolje "priporočeno", tako da imaš dokaz. Na sodišču bodo morali dokazati, da so vam zavrnili račun, s knjigo oddane pošte itd, če tega nimajo ne morejo dokazati, da so vam zavrnili. Na sodišču so važna samo pisna dokazila.
Lp marinka
Lp marinka
Ni res, da je potrebno, dati opomin preden daš izvršbo. Tako da do tukaj ste ravnali pravilno. Nikjer ne vidim vašega odgovora ali ste res dobili zavrnjen račun? Pa tudi to ni toliko važno na sodišču kot to, zakaj je zavrnjen račun. Zadeva bo sedaj najbrž šla na pravdo, kjer se ne bo ugotavljalo ali je bil račun zavrnjen ali ne, temveč razlog zakaj je bil zavrnjen in če so vam bili dolžni plačati storitev. To da so dali račun (vaš) k ugovoru, to niti nima pomena, pač odvetnica se je odločila in ga je priložila zraven. Da bi vam povedala kaj več, mi morate zaupati njihov razlog zavrnitve računa, šele nato vam bom lahko povedala kaj več o tem, kako ravna sodišče v teh primerih.
zadeva je takŠna: poslala sem jim obvestilo o zapadlih računih (imam potrdilo) in to 14 dni preden sem vloŽila predlog za izvrŠbo.
kar se tiče razloga na katerega se zdaj zgovarjajo glede zavrnitve računov je tako: oni so nam res poslali reklamacijo za izvedena dela ( to je bilo po 8 dneh, ki je v klavzuli), katera smo tudi opravili. priče obstajajo. mi seveda nismo poslali nobenega obvestila o opravljeni reklamaciji, ker smo bili na vezi telefonsko. če bi vedela, da se bo zgodilo to, kar se je, bi dokumentirala prav vse.
ampak nekje bi oni morali imeti zavedeno, če so nam res zavrnili račun (dva računa), tako kot pravite v knjigi poslane poŠte, ampak glede na to, da so v ugovor dali čudne dokaze (na roko napisan račun...), bi lahko oni to popravili, kajne? glede na to, da so namazani z vsemi Žavbami, lahko od njih pričakujemo vse, samo poŠtenosti ne!
hvala za vaŠ trud, da mi pomagate.
lep dan vsem skupaj
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
kar se tiče razloga na katerega se zdaj zgovarjajo glede zavrnitve računov je tako: oni so nam res poslali reklamacijo za izvedena dela ( to je bilo po 8 dneh, ki je v klavzuli), katera smo tudi opravili. priče obstajajo. mi seveda nismo poslali nobenega obvestila o opravljeni reklamaciji, ker smo bili na vezi telefonsko. če bi vedela, da se bo zgodilo to, kar se je, bi dokumentirala prav vse.
ampak nekje bi oni morali imeti zavedeno, če so nam res zavrnili račun (dva računa), tako kot pravite v knjigi poslane poŠte, ampak glede na to, da so v ugovor dali čudne dokaze (na roko napisan račun...), bi lahko oni to popravili, kajne? glede na to, da so namazani z vsemi Žavbami, lahko od njih pričakujemo vse, samo poŠtenosti ne!
hvala za vaŠ trud, da mi pomagate.
lep dan vsem skupaj
igor
Glede na to, da ste dobili ugovor od dolžnika, ne vem ali ste dobili od sodišča tudi že sklep, da se izvršba ustavi v tč. 1 in 2 ter gre zadeva v pravdo. Če ste to dobili, potem boste tam dokazovali samo to, da ste reklamacijo odpravili, kar seveda boste lahko dokazovali s pričam Če se vam še kdaj zgodi kaj podobnega, najprej pisno sporočite naročniku, kdaj boste napako odpravili, po odpravi napake dajte to vedno podpisati naročniku, da se izognete takšnim zadevam, kot jih imate sedaj.
Če pa ste dobili od sodišča samo ugovor, (po moje z dopisom,da lahko nanj odgovorite v roku 8. dni), potem seveda lahko odgovorite, da nikoli niste prejeli zavrnitev računa. Sodišče se bo potem na podlagi tega odločalo ali ugovor zavrne, ali pa zadevo da na pravdo.
Upam, da se bo srečno končalo za vas, v bodoče pa bodite pazljivi, saj je vse več ljudi, ki samo iščejo to ali ono, da potem ne plačajo storitev.
Če pa ste dobili od sodišča samo ugovor, (po moje z dopisom,da lahko nanj odgovorite v roku 8. dni), potem seveda lahko odgovorite, da nikoli niste prejeli zavrnitev računa. Sodišče se bo potem na podlagi tega odločalo ali ugovor zavrne, ali pa zadevo da na pravdo.
Upam, da se bo srečno končalo za vas, v bodoče pa bodite pazljivi, saj je vse več ljudi, ki samo iščejo to ali ono, da potem ne plačajo storitev.
Moram vam povedati še to, da včasih sodišče upošteva zgolj to, da dolžnik reče, da je zavrnil račun in da je to zavrnitev poslal z navadno pošiljko. Sam dolžnik pa seveda nikoli ni poslal zavrnitve temveč sestavi kasneje dopis oz. zavrnitev in to antidatira. Tako da vse je odvisno od sodnika, ki zadevo dobi v roke. Nekdo želi razna potrdila, da je bilo res oddano, nekdo ne. Zato kot sem rekla, ne zaupajte nikomur, temveč vse delajte pisno ne več preko telefonov.
hvala lepa za odgovore. Še to bi povedala. glede na to, da imam dokaz, da sem jim poslala obvestilo o odprtih postavkah in v dopisu tudi napisala, da v kolikor ne bodo poravnali računov v 8 dneh, bomo izvedli izvrŠbo. to je bilo 4 mesece po izdanih računih in opravljeni reklamaciji. če bi mi res dobili zavrnjene račune ali bi jim Še 4 mesece kasneje poslali tako obvestilo? ni logike.
igor