Kako naj to poknjižim...

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Kako naj to poknjižim...

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

12.9. je delavec kupil izvijač za 2.400 SIT (Amex kartica). Ker ni bil pravi, ga je drugi dan nesel nazaj in vzel drugega, ki je stal 1.900 SIT.Razliko denarja je dobil izplačano. Kako naj sedaj to poknjižim?Ker je to majhen znesek, sem mislila, da bi prvi račun normalno poknjižila, drugega pa sploh ne bi zavedla, ker je itak v minus, pa še gotovinski je.
Grozno napisano, ne :smodrica:!
Če ima kdo kakšno rešitev, je zelo dobrodošla :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz bi poknjižil le drugi račun; prvega so verjetno pri prodajalcu stornirali). Račun je bil zavrnjen v istem davčnem obdobju in to prej kot v 8. dneh, ko je navadno čas za reklamacije.

To je moje mnenje. A se kartica glasi na delavca?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

Ja, ne vem no. Kartica je na podjetje.
Poleg tega izvijača je bilo še kup drugega materiala na računu, tako da ga niso stornirali. Na drugem računu pa je izvijač 1.900 v plus, izvijač 2.400 v minus (na prvem je izvijač samo obkrožen).Sploh pa moram poknjižiti prvi račun, ker je to Amex in bom dobila potem specifikacijo in mi ne bo štimal.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz bi knjižila oba računa (prvič nakup izvijača, drugič nakup novega in vračilo starega), razliko, ki jo je zaposleni prejel v gotovini, pa bi položila na trr podjetja.
Odgovori