davek od regresa
Moderator: Mirko Zbačnik
davek od regresa
Zanima me kako obračunavate davek od regresa, če je izplačan v enem znesku in kako, če je v več delih?
Sonja
Ampak za določitev stopnje bi se naj vzela povprečna masečna (Zadnjega meseca ali vseh, izplačanih v tem letu do zdaj?)plača in temu bi se naj prištel ali del ali pa cel regres (to je moje drugo vprašanje). potem bi se odbile normalne - vse olajšave in po lestvici določila stopnja. Po tej bi se naj obračunal ves regres. Zelo bom hvaležna, če mi kdo odgovori bolj natančno po katerem načinu dela.
Sonja
sonja11, jaz bi se strinjal z 1/12 če bi izplačevali 1x letno. Če pa je v več delih pa najverjetneje več (npr. 2x letno 1/6, 3x letno 1/4...).
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
hmmmjambolaja napisal/-a:sonja11, jaz bi se strinjal z 1/12 če bi izplačevali 1x letno. Če pa je v več delih pa najverjetneje več (npr. 2x letno 1/6, 3x letno 1/4...).
Mislim, da se regres v vsakem primeru nanaša na celo leto, čeprav je izplačan v več delih. NI prvi del za 6 mesecev, drugi pa za nadaljnih 6 mesecev.
Ampak, to je samo moje mnenje.
Mnogi, ki jih poznam, delajo samo po povprečni stopnji zadnje plače, brez povečanja za delež regresa. Razlike so namreč zelo majhne.
Se strinjam, da je le akontacija in razlike so minimalne. Tudi mi ne upoštevamo 1/12.
Vendar, če je več izplačil bi bilo nesmiselno vedno upoštevati 1/12. Poglejmo na primeru, če bi vsak mesec izplačali 1/12 regresa in bi potem od tega jemali 1/12 bi seveda dobili manjšo akontacije. Kar pa spet ne bi bilo tragično.
Vendar, če je več izplačil bi bilo nesmiselno vedno upoštevati 1/12. Poglejmo na primeru, če bi vsak mesec izplačali 1/12 regresa in bi potem od tega jemali 1/12 bi seveda dobili manjšo akontacije. Kar pa spet ne bi bilo tragično.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net