Prispevki delodajalca

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bluevanessa
Novinec
Novinec

Prispevki delodajalca

Odgovor Napisal/-a bluevanessa »

Pozdravljeni!

Zanima me če mi lahko kdo pomaga oziroma svetuje glede naslednjega in sicer; podjetje, pri katerem je bil zaposlen kooperant, katerega zaposlitev je bila zgolj na papirju - torej za podjetje in v imenu podjetja ni opravljal nikakršnega dela je za tega dolžno poravnati prispevke. Ker sta bila lastnik podjetja in kooperant dogovorjena da bo kooperant po plačilu njegovih prispevkov s strani podjetja, nakazal skupno vsoto prispevkov na transakcijski račun podjetja oz. tako rečeno povrnil prispevke, me zanima če je kakorkoli mogoče da se podjetje in kooperant dogovorita da kooperant sam poravna prispevke brez tega, da jih najprej poplača podjetje in nato kooperant povrne podjetju, ampak jih kooperant sam poravna DURS - u?

Najlepša hvala za odgovor oziroma nasvet in lep pozdrav
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Mnenje,
Mislimo, da si delavec ne more sam plačevati prispevkov........
Lahko se samo vprašate komu ste naredili uslugo??
bluevanessa
Novinec
Novinec

Pozdravljen!

Odgovor Napisal/-a bluevanessa »

Popolnoma se strinjam s tem da se mora lastnik vprašat komu je naredil uslugo, kajti tu ni kaj ugibat, kot sami vidite, se v današnjem času človek ne more več na besedo drugega zanesti!
Kot ste verjetno tudi sami ugotovili, je tu nastal problem, ker je kooperant dal besedo da si bo prispevke sam poravnal oziroma jih povrnil podjetju, sedaj ko je pa dejansko pred dejstvom da to naredi, stisnil rep pod noge in....
Glede na vaš odgovor ( kajti vaš je edini, ki sem ga prejela) torej ni nikakršne možnosti - mogoče sporazum, pogodba med lastnikom podjetja, kooperantom in DURS - da se to plačilo uredi drugače, kot da ga kot je to v navadi poravna podjetje samo in potem na kakšen način poskusi "izterjati" povračilo le-teh od kooperanta.

V kolikor mi lahko še kdo ali pa morda vi g. Fiser poda še kakšen nasvet, vam bom zelo hvaležna!

Še enkrat hvala in lep pozdrav!
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Mnenje,
Povprašajte na DURS za mnenje in možni izterjavi...
lp
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz na DURS ne bi spraševala, saj vaše dejanje ni bilo v skladu z zakonom in si lahko nakopljete še kakšno inšpekcijo. Poskusite s pogovorom in si zapomnite, da po tem svetu hodijo tudi slabi ljudje.
DECO
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

V kolikor ta dogovor ni bil na papirju, menim, da bo to nemogoče. Če bi imela sklenjeno pisno pogodbo o tem, bi bila to osnova, da podjetje izstavi račun kooperantu (kolikor sem to razumela zaposlenemu delavcu) in bi bila to osnova za izvršbo.
Upam da je moje razumevanje vašega vprašanja točno.

Lp
Odgovori