Osnovna plača Z070 - julijska eskalacija!
Moderator: Mirko Zbačnik
Osnovna plača Z070 - julijska eskalacija!
Zaradi opaženih napak pri izračunavanju plače direktorjev v javnem sektorju za mesec julij in avgust opozarjam, da je potrebno upoštevati zvišano osnovno plačo Z070 in na osnovi te tudi spremenjen 2 % odbitek Z115.
Adam
Adam
Adam, hvala za opozorilo. Smo vas že pogrešali, da bi povedal, če se stvari kaj urejajo naprej. Mene predvsem zanima ali se kaj dogaja z šifro za poučevanje nad obveznostjo. Šifra C900 (kot dodatek - poračun) naj bi bila le začasna, jaz pa še vedno preko nje izplačujem ure, ki jih ravnatelj uči nad predpisano obveznosjo, ker ne vam kako bi jih drugače izplačali. Je že kaj novega na tem?? Se bi moralo to šteti kot nadure???
Evida
Jaz bi pa imela podobno vprašanje za gospoda Adama glede izplačil plač direktorjem po novem: namreč kaj naj naredimo v primeru, ko prejme direktor ob izplačilu plače še avtorski honorar. Je potrebna tudi posebna "stara" lista in neporočanje na AJPES??? Ali je avtorski honorar pri plači kot rubrika J130 (avtorsko delo iz DR)???
Hvala za odgovor!
Hvala za odgovor!
Le kdaj ste prišli na idejo, da se plačevanje ur nad obveznostjo izplačuje po stari plačilni listi???.
V pogodbi o zaposlitvi (poslana s strani MŠŠ) so bile te ure vpisane in njihov izračun. Ko sem odgovorne na MŠŠ vprašala kako se izplačajo, mi je bilo rečeno, da naj zaenkrat uporabimo šifro C900, da pa so zadevo dali v proceduro in bo šifrant dopolnjen. Tako tudi delam. Prvič pa slišim, da bi morala teh nekaj tisočakov obračunati na drugi plačilni listi!!!
Kako to praktično izvesti mi pa sploh ni jasno. Zakaj se pa niste uskladili prej??????? 
Evida