nična situacija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
paja
Nov član
Nov član

nična situacija

Odgovor Napisal/-a paja »

Situacija: za naročnika, ki gradi posl. stan. objekt, smo dobavili material za vgradnjo. Izstavili smo 3 začasne situacije. V maju smo izdali še končno, na kateri je skupni znesek. Potem so odračunane začasne situacije z ločenim DDV in potem je napisano: za plačilo po tem računu 0,00 SIT. Naj povem da so nam od vsake zač. situacije 10% zadržali, kar bi morali dobiti izplačano ob potrditvi končne situacije. Sedaj, ko bi morali izplačati, pa zahtevajo še nekakšno NIČNO SITUACIJO, za katero jaz še nisem nikoli slišala. Ali se je kdo od vas že srečal s tem pojmom. Kolikor vem je končna situacija zadnja v vrsti. Prosim vaša mnenja čimprej, da se vem dogovarjati dalje.

LP, Paja
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Tudi mi imamo podjetje, ki izstavlja začasne situacije in še niso slišali za nično situacijo. Predvidevamo da je to pravzaprav končna situacija.

ps: mogoče iščejo razlog za zadržitev varščine.

Lp, bina:???:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tudi jaz še nisem slišal za NIČNO situacijo. Navadno je zadnja tudi končna. V vašem primeru bi tretjo imenovali končna. Mogoče bi bilo navesti, da v končni situaciji ni nič.

Dobro si še preberite (pod)izvajalsko pogodbo, verjetno je način obračuna in plačila dogovorjev v njej.

LP, Mirko
Odgovori