Zanima me ali lahko društvo izplača potne naloge nečlanu. Društvo je pripravljalo projekt pri katerem je sodelovalo več strokovnjakov, ki so za svoje storitve izstavili račun. Potne stroške za ogled kraja projekta, pa zahtevajo kilometrino neposredno od društva. Ali jim mi lahko izplačamo potne stroške do vladne uredbe brez plačila davkov. Ali bi morali tudi potne stroške vključiti na račun za storitve oz. vključiti v znesek podjemne pogodbe. ALi mu prav v tem primeru, ko ima sklenjeno podjemno pogodbo z nami lahko izplačamo tudi potne stroške, glede na to, da smo ga mi napotili na to pot.
LP
izplačilo potnih nalogov.
Moderator: Mirko Zbačnik
To opredeljuje Zakon o dohodnini, 100.člen (oprostitve), 2.točka.
Če nekdo prostovoljno oziroma na podlagi vabila sodeluje v dejavnostih društva, zaradi uresničevanja ciljev, zaradi katerih je društvo ustanovaljeno, ne pa v okviru pridobitne dejavnosti društva, se mu lahko povrne stroške nočitev, prevoza, dnevnice in to ni obdavčeno.
Torej, možno je izplačati neobdavčeno, vendar je potreb no upoštevati vse pogodje za tako izplačilo.
LP
Če nekdo prostovoljno oziroma na podlagi vabila sodeluje v dejavnostih društva, zaradi uresničevanja ciljev, zaradi katerih je društvo ustanovaljeno, ne pa v okviru pridobitne dejavnosti društva, se mu lahko povrne stroške nočitev, prevoza, dnevnice in to ni obdavčeno.
Torej, možno je izplačati neobdavčeno, vendar je potreb no upoštevati vse pogodje za tako izplačilo.
LP