Upam, da bom lahko razumljivo razložila zadevo. Oseba je sprogramirala igro, ki jo bodo (seveda) lahko uporabljali uporabniki po celem svetu. Vse to je inštalirano na serverju v ZDA. Na spletni strani, kjer bo igra, pa bo ta oseba tudi reklamirala druge spletne strani (povezave). Preko tujega podjetja iz ZDA bo ta oseba, ki je sprogramirala igro, prejemala naročnino za to igro, ki jo bodo vplačali posamezni uporabniki in pa nekaj denarja od reklam - če bo kdo kliknil na reklamirano povezavo, torej za vsak klik na povezavo, dobi oseba 5 USD.
Podjetje iz ZDA tako nakaže osebi med 100 in 200 USD mesečno, ko se bo ta igra razširila, pa lahko tudi več 1000 USD.
Kako se to obravnava? Kot dohodek iz dejavnosti in bi oseba moral odpreti s.p.? Berem Zakon o dohonini, pa mi ni povsem jasno, kam bi to uvrstila.
Glede na to, da se preko interneta vse več posluje, sem prepričana, da se je kdo že srečal s podobno problematiko. Na forumu sem pobrskala, vendar kaj dosti ni še napisano, razen internetnestoritve in DDV.
LP