Zanima me kdo je dolžan izpolniti obračun na potnem nalogu vključno s podatki za kilometrino, višino dnevnice in vse ostalo?
Pri nas se pojavlja problem, da mi prinesejo v računovodstvo prazne naloge, jaz pa bi jih naj izpolnila vključno z urami odhoda, prihoda, število kilometrov.... Nalogi so podpisani od odgovorne osebe in delavca brez, da je narejen obračun.
Zanima me torej ali si je delavec dolžan priskrbeti znesek kilometrine, višino dnevnice in sam izpolniti nalog? Kje to piše, kje je kakšna podlaga?
Hvala za odgovore in pomoč-
Sončkan pozdravček!
Izpolnjevanje potnih nalogov
Moderator: Mirko Zbačnik
VErjetno ti pa poleg praznega potnega naloga tudi prinesejo kdaj so šli na pot in kdaj so prišli nazaj, pa koliko kilometrov so sploh naredili,... Drugače bi ti zelo težko pisala naloge v drugem imenu.
Mislim da je to samo stvar dogovora. Verjetno se jim ne da oziroma niso dobili navodil kako naj to počnejo. Predagam, da jim to predstaviš, kako morajo nalog izpolniti in v prihodnje naj to počno sami. Pri nas se je to obračunavalo v tajništvu, dokler se niso naveličale, potem so dale navodila, zdaj pa dobijo samo izpolnjen nalog, ga pregledajo in dostavijo v računovodstvo.
PA dobre volje naprej!
LP
Mislim da je to samo stvar dogovora. Verjetno se jim ne da oziroma niso dobili navodil kako naj to počnejo. Predagam, da jim to predstaviš, kako morajo nalog izpolniti in v prihodnje naj to počno sami. Pri nas se je to obračunavalo v tajništvu, dokler se niso naveličale, potem so dale navodila, zdaj pa dobijo samo izpolnjen nalog, ga pregledajo in dostavijo v računovodstvo.
PA dobre volje naprej!
LP
Potne naloge lahko izpolnjuje - obračunava kdorkoli, vendar menim, da tisti, ki je bil na službeni poti, mora na nalog napisati vsaj uro odhoda in prihoda ter št. km in priložiti račune, sicer ni mogoče ustrezno obračunati potnega naloga. Je pa dobro napisati vsaj neka kratka navodila, vsaj jaz imam take izkušnje: jaz sem napisala, da morajo pisati uro odhoda in prihoda, sicer jim ne bom (mogla) obračunati dnevnice in že prvi mesec so vsi - 20 zaposlenih - to upoštevali.
Martika
Martika