Prosim, če me razsvetlite, ker resnično ne vem, kaj naj si mislim o tej minimalni plači. Torej, kaj po vašem zajema znesek 122.600 sit? Moje skromno mnenje je, da je v ta znesek lahko vključeno:
osnovna plača
dodatek za minulo delo
razni dodatki (praznične, nočne, nedeljske...)
ampak...
ne pa tudi dodatek po kolektivni pogodbi.
Kaj pa menite vi?
minimalna plača
Moderator: Mirko Zbačnik
Obračunavam plače za zasebnika, za katerega velja kol. pog. med delavci in zas. delodajalci. Torej minimalna plača 122.600 + dodatek po KP 13.600 (če je polna prisotnost na delu). Jaz pravim, da bi moral biti dodatek na 122.600 on pa, da ne, da je lahko tudi del 122.600. Na davčni nihče ne opozori glede tega. Kaj torej?
Sprejem Zakona o določitvi minimalne plače: Vlada RS je 27. oktobra 2006 sprejela Zakon o določitvi minimalne plače. Minimalna plača od 1. avgusta 2006 (za delo opravljeno v avgustu) znaša 125.052 SIT. Ta znesek bo za delodajalce zavezujoč prvi dan po objavi zakona v Uradnem listu RS. Delodajalcem, ki so za avgust 2006 in nadaljnje mesece izplačevali minimalno plačo v višini 122.600 SIT, svetujemo, da razliko do novega zneska (125.052 SIT), ki znaša 2.452 SIT mesečno, poračunajo pri prvem naslednjem obračunu plač po začetku veljavnosti zakona.
lp
lp