Prosim, če mi kdo pove, na kakšen način lahko delavec, ki je dal odpoved (odpovedni rok 30 dni) zahteva od podjetja, da se mu višek ur
(okoli 130 ur) preračuna v delovno dobo.
- odpoved 13.10.2006
- dela še do 12.11.2006
- če mu obračunajo višek ur dela 130 ur manj
Ali prav razmišljam?
Nadure
Moderator: Mirko Zbačnik
Ni mi čisto jasno kaj želite?
Imate višek ur, kaj to pomeni? Nadure?
Če ja, vam to morajo izplačati in zato plačati prispevke, tudi za ZPIZ.
To vam povečuje pokojninsko osnovo, ne pa delovne dobe.
Vsaj jaz tako razumem stvari, počakajte na še kakšen komentar.
Imate višek ur, kaj to pomeni? Nadure?
Če ja, vam to morajo izplačati in zato plačati prispevke, tudi za ZPIZ.
To vam povečuje pokojninsko osnovo, ne pa delovne dobe.
Vsaj jaz tako razumem stvari, počakajte na še kakšen komentar.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Predvidevam, da niste naredili 130 v odpovednem roku?
Torej se je to nabiralo čez več mesecev. Naj vam to izplačajo kot kakšen poračun, stimulacijo ali kaj podobnega.
Torej se je to nabiralo čez več mesecev. Naj vam to izplačajo kot kakšen poračun, stimulacijo ali kaj podobnega.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če imajo mogoče možnost, naj nadure razporedijo po mesecih in prikažejo kot obračunane nadure obdobje (mesecev) na katere se nanašajo.
Sicer to ni vaš problem, pač pa delodajalčev, ker tega (ali mogoče je, niste navedli) ni evidentiral spoti. Žal nas veliko tako obračunava "nadure", še posebej, če ne verjamemo v njihovo izplačilo, upamo pa, da bomo to nekoč koristili.
Sicer to ni vaš problem, pač pa delodajalčev, ker tega (ali mogoče je, niste navedli) ni evidentiral spoti. Žal nas veliko tako obračunava "nadure", še posebej, če ne verjamemo v njihovo izplačilo, upamo pa, da bomo to nekoč koristili.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko