leasing delovna oblačila

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mestna
Začetnik
Začetnik

leasing delovna oblačila

Odgovor Napisal/-a mestna »

Pozdravljeni,

podjetje A je kupilo delovne obleke, ki jih bo podjetju B dalo v najem (leasing) in za njih jih bo tudi čistilo. Podjetje A bo podjetju B potem izdalo fakturo, kjer bo vključen najem oblek in čiščenje. Kam mora podjetje A knjižiti te obleke? Kako pa se knjižijo prihodki iz naslova fakture (ločeno najem in čiščenje?).

Najlepša hvala za morebiten odgovor.
V slogi je moč!
mestna
Začetnik
Začetnik

Lepo bi prosila za pomoč!!
V slogi je moč!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Le razmišljam - verjetno nimate za obleke najetega finančnega najema, pač pa le poslovni najem. Tu navadno stroške trpi lastnik predmeta, katere zaračuna najemniku v višini, da mu še prinaša nek dobiček.

Jaz bi znesek najema knjižil kot prihodek v skupnem znesku, medtem ko bi strošek čiščenja knjižil na stroške.

Ne vem, če prav razumem, toda....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mestna
Začetnik
Začetnik

Najprej hvala elektrik,

podjetje A kupi delovne obleke, ki jih potem odda podjetju B in podjetje A jih tudi čisti. Na koncu meseca podjetje A izda fakturo podjetju B, kjer je znesek najema in znesek čiščenja. Ali lahko podjetje A knjiži te obleke kot osnovno sredstvo, če lahko koliko je amortizacijska stopnja?

Sem preveč zakomplicirala?

lp in hvala
V slogi je moč!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Nikjer ne piša, kakšne oblike naj bo OS. omejena je le vrednost in čas uporabe.

Drugo, kar je mogoče (pravim mogoče) problem, je uporaba enake računovodske usmeritve, po kateri morate to usmeritev stalno uporabljati. Kot primer bi bila lahko to računalniška oprema. če nek računalnik daste na DI, ker se vam zdi vrednost premajhna, boste morali knjižiti tja tudi tistega, ki ima večj0 vrednost.

Jaz bi dal to na OS (na DI med OD), stopnjo amortizacije pa določite vi sami glede na rok trajanja delovnih oblek.

S takim problem se pa res še nisem srečal - a so to kake posebne obleke?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mestna
Začetnik
Začetnik

Pozdravljeni,

ne to so čisto navadne delovne obleke. Jaz se tudi prvič srečujem s tem, verjetno ni tako redek primer, vendar se nisem z nečem podobnim še nikoli srečala, zato sem bila malo v dilemi kako naj rešim te stvari.

Najlepša hvala in lep pozdrav.
V slogi je moč!
Odgovori