Datum prejema računa

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Furlan
Začetnik
Začetnik

Datum prejema računa

Odgovor Napisal/-a Furlan »

Lep pozdrav,

ali je pravilno, da velja(za prejeti račun) datum za odbitek ddv-ja datum prejema računa?
Ali kdo ve, kdaj v lanskem letu (2005) to ni veljalo, ni bil pomemben datum prejema računa? Zdi se mi, da je bilo eno tako obdobje.
Dobila bom davčnega inšpektorja in ker sem na prejete račune z datumom računa zadnjega v mesecu tudi datum prejema naredila zadnjega v mesecu (računovodkinja me na žalost ni nikoli prej opozorila, da delam narobe!!), se bojim, da mi bo inšpektorica vrgla te račune ven.
Ali mi lahko kdo kaj svetuje? (za s.p.)
Najlepša hvala, Lana

Zunaj je lep sončen dan. :D
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Res je, da je veljalo za prejete račune v obdobju nekje od 1.5.2004 (EU)-da je za odbitek ddv -ja veljal datum opravljene storitve, mislim, da je bil potem to spremenjeno 1.11.2004 ali 2005 da zopet velja, da je važen za odbitek ddv-ja DATUM PREJEMA RAČUNA, torej če je račun izstavljen na dan 3.11.2006, datum opravljene storitve je 30.10.2006, račun je prejet 4.11.2006 se ddv upošteva v novembru (mesečni zavezanci) za 6 mesečne je verjetno vseeno kdaj prejme račun, za izdajatelja pa je itak pomembno , da DDV OBRAČUNA V TEM PRIMERU V OKTOBRU.

Ali ste račune dobili po pošti ali ste jih dobili ob prevzemu blaga. (tudi to je možno)?

VSEKAKOR JE SEDAJ POMEMBEN DATUM PREJEMA RAČUNA, ČE JE IZDAN RAČUN ZADNJEGA V MESECU, PREJMETE GA PRVEGA V NASLEDNJEM MESECU, GA UPOŠTEVATE V NASLEDNJEM MESECU ZA OBRAČUN
Furlan
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Furlan »

Saj to je to, da sem večino računov z datumom zadnjega v mesecu prejela po pošti, toda datum prejema sem naredila zadnjega v mesecu (prejela sem ga seveda naslednji mesec). In ker me računovodkinja ni nikoli na to opozorila, nisem vedela da to delam narobe.
A slučajno vesete vsaj kje preberem kdaj točno v letu 2005 ni bil pomemben datum prejema za odbitek ddv-ja?

Hvala, Lana
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Žal je to veljalo že v letu 2004 - 1.11.2004 - bilo pa je objavljeno v Uradnem listu (v oktobru 2004). Od 1.5.2004 do 31.10.2004 je veljal datum opravljene storitve, od 1.11.2004 dalje pa datum prejema računa.
Odgovori