PRED TREMI TEDNI SEM NASTOPIL V NOVI SLUŽBI S POIZKUSNO DOBO 6 MESECEV.V TEH TREH TEDNIH ME ŠE ZMERAJ NISO PRIJAVILI IN TUDI POGODBE MI ŠE NISO DALI ZA PODPISAT, KER SO BILI VMES PRAZNIKI IN BLA,BLA,BLA.... IZGOVORI.
PO TREH TEDNIH JE FIRMA UGOTOVILA DA JIM NE USTREZAM.
SEDAJ ME PA ZANIMA: ČE ME DAJO STRAN ALI MI PRIPADA NADOMESTILO ČE SE PRIJAVIM NA ZAVOD?
VEM DA PA MORAM DOBIT PRVO OD NJIH POGODBO ALI ZADOSTUJE NJIHOVA PISNA IZJAVA O PREPOVEDI DELOVNEGA RAZMERJA, KER DRUGAČE NIMAM KAJ ISKATI NA ZAVODU KAR SE TIČE NADOMESTILA.
A TI V POISKUSNI DOBI ČE TE DAJO STRAN KER JIM NE USTREZAŠ SPLOH PRIPADA NADOMESTILO NA ZAVODU??
PROSIM ZA POMOČ!
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Malce kasno, a mogoče bo komu odgovor prišel prav
.
jaz bi tu gledal izpolnitev pogoja ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi - podpis pogodbe. ker te ni bilo, je to delovno razmerje avtomatsko prekvalificirano v delovno razmerje za nedoločen čas. vse ostalo se mi zdi ob taki kršitvi delovne zakonodaje nerelevantno.
jaz bi tu gledal izpolnitev pogoja ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi - podpis pogodbe. ker te ni bilo, je to delovno razmerje avtomatsko prekvalificirano v delovno razmerje za nedoločen čas. vse ostalo se mi zdi ob taki kršitvi delovne zakonodaje nerelevantno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko