V arhivu imam precej dokumentacije podjetja, katerega lastnika (direktorja) nikjer ne najdem. Fasciklov bi se rada znebila, saj mi zasedajo prostor, a ne vem, kaj lahko napravim. Gre za podjetnika, ki je kakšno leto in pol redno in sproti nosil dokumentacijo, nato pa se je naveličal in po oddaji ZR in DDPO ga nisem več videla, ne njega in ne denarja, ki ga je ostal dolžan. Telefonska številka, ki jo imam, zvoni v prazno; na naslovu, kjer je podjetje registrirano, jih ni, saj so bili prostori v najemu in zaradi neplačevanja najemnin so jih vrgli ven. Lastnik (direktor) je tudi živel v najetih prostorih; očitno ga tudi tam ni več, saj se pošta vrača. Vem, da ga lahko izsledim s pomočjo pravne službe, a bi se rada izognila stroškom, saj mi je jasno, da ne bom dobila niti tistega, kar mi dolguje in terjatev ne bi rada povečevala, tudi ne bi rada plačevala nečesa, če ni nujno potrebno. Dogovorjena sva bila, da se dokumentacija tekočega leta hrani pri meni, po oddaji ZR pa jo prevzame v svoj arhiv.
Kaj lahko storim z njegovim arhivom z minimalnimi stroški? Takih »podjetnikov« imam že vrh glave in ne bi čakala, da pride sam tam enkrat konec marca, če se slučajno odloči, da potrebuje tudi ZR za letošnje leto. Predvidevam pa, da mu nekdo vendarle »vodi« knjige, saj je mesečni zavezanec za ddv in durs ga gotovo preganja za obračune in plačila.
arhiv
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Preverite še, če ima mogoče blokiran račun Imenik TRR - (na dnu strani) - če je TRR blokiran, se bo izpisal rdeč veliki R ob podatkih. 
Za razmislek o izvržbi, ki naj bi bila kmalu (alimogoče že je?) poenostavljen.
Za razmislek o izvržbi, ki naj bi bila kmalu (alimogoče že je?) poenostavljen.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Tudi to sem preverila, ko sem iskala kakšen novejši podatek o naslovu, kamor bi jim poslala dopis. Računa nima blokiranega, a o izvršbi ne razmišljam; imam slabe izkušnje; razen veliko stroškov, še nikoli nisem bila zares uspešna. Poskusila sem dvakrat in obakrat samo plačevala, dolžnikom pa se je brez problema uspelo izogniti plačilu, zapreti firmo, prepisati premičnine in nepremičnine,.....Ravno pred tednom dni sem dobila srce parajoč dopis v primeru ene od bivših podjetnic, ki je imela sicer super ideje, aktivirala vrsto ljudi in podjetij, vsi smo delali ko nori, plačala pa je redko ali nikoli. Po mnogih letih čakanja in plačevanja taks, odvetnikov, rubežnikov,...., sem sedaj izvedela, da dobiva podporo (uradno, skupni znanci jo videvajo delati) in naj odstopim.....
Temu podjetniku bi le rada vrnila njegov arhiv; naj sam skrbi za svoje papirje! Ker se me očitno izogiba, bi rada kak namig, kakšne so moje obveznosti v zvezi s tem, oz. kaj in kam z arhivom.
Temu podjetniku bi le rada vrnila njegov arhiv; naj sam skrbi za svoje papirje! Ker se me očitno izogiba, bi rada kak namig, kakšne so moje obveznosti v zvezi s tem, oz. kaj in kam z arhivom.