Popoldanski zavezanec in pavŠalni prispevki
Moderator: Mirko Zbačnik
Popoldanski zavezanec in pavŠalni prispevki
V oktobru smo pričeli knjižiti za popoldanski s.p., kateri je začel z dejavnostjo sredi meseca. Zanima me, ali pavšalni prispevek plačamo za cel mesec, ali razedelimo po dnevih. Prav tako me zanima, kakšen obrazec je potrebno predložiti na DURS ob plačilu prispevkov. Ima kdo kakšen vzorec, kako naj to izgleda? Hvala za pomoč
Re: Popoldanski zavezanec in pavŠalni prispevki
**********KLEMENK napisal/-a:V oktobru smo pričeli knjižiti za popoldanski s.p., kateri je začel z dejavnostjo sredi meseca. Zanima me, ali pavšalni prispevek plačamo za cel mesec, ali razedelimo po dnevih. Prav tako me zanima, kakšen obrazec je potrebno predložiti na DURS ob plačilu prispevkov. Ima kdo kakšen vzorec, kako naj to izgleda? Hvala za pomoč
za pavšalni prispevek plačate za cel mesec, obrazca NI, so samo kontrolne številke na virmanih
*********12345ab napisal/-a:Živjo!
Po mojem se prispevek plača po dnevih delovanja, obrazec pa se uporabi isti kot za redno dejavnost, samo da so zneski drugačni in se pošlje do 15. v mesecu na durs.
Lep dan vam želim.
Prispevek po dnevih se plačuje samo za normalne s.p.-je, kjer se ponavadi na obrazcu napiše začetek delovanja, da na DURS-u vedo kako in kaj. Za popoldanski s.p. pa se plača celotne dva prispevka ne glede na to kdaj je začetek poslovanja. Obrazca NI
Lep dan še naprej