Pozdravljeni forumovci!Spet se obračam na vas za pomoč,ker ste mi že večkrat pomagali z odgovori.
V oktobru mesecu je bilo za oddelat 168 ur in 8 ur je bilo praznika.Sama sem na dan praznika,to je 31.10.2006,delala 8 ur.Skupaj s temi urami sm imela fond ur 168.Obračunanih pa mi je bilo tako:
160 rednih ur,8 ur dopusta in 8 ur praznika...Praznik nam obračunajo po 250%...To me niti ne moti,moti me ta fond skupnih ur!Ali je obračunan pravilno,da se mi je vzel dan dopusta,čeprav nism bila na njem!?
Hvala za odgovoro in lp,Karmen
P:S:koliko je pravilno obračunano delo na dan praznika?150%?
obračun praznika
Moderator: Mirko Zbačnik
obračun praznika
RESNICA JE ZADNJA BESEDA PRIHODNOSTI!!!
Ali je prav, da so ti obračunali dopust, ne morem soditi, dejstvo pa je, da so ti manjkale ure, če si z delom na praznik skupaj spravila 168 ur. Nič nisi napisala, ali je bil na dan praznika tvoj redni delovni dan, kar se dogaja, če delaš npr. na štiri izmene oziroma ruski turnus, kot ga nekateri imenujejo, ko delajo 2 dni dopoldne, 2 dni popoldne, 2 dni ponoči, 2 dni prosto...
Lp,
Lp,
drži...premalo ur sm pa dosegla,ker tisti,ki dela mesečno urnik ni poskrbel za to,da imamo vsi dovolj ur...ali je to zakonsko dovoljeno...osebno mislim,da nam mora delodajalec zagotoviti zadostno število delovnih ur,ne pa da se pišejo za manjko ure dopusti...sploh pa,ker je dela več kot preveč...mislim,da ta moja šefica nima pojma,kako se piše urnik:)...
RESNICA JE ZADNJA BESEDA PRIHODNOSTI!!!
-
Matjaž Kenda
- Novinec

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če ti zmanjka ur, zagotovo ni kriv delavec. Iz tega stališča je nelogično, da bi imel zato posledice. Varianta je, da delodajalec te ure plača. Lahko pa se z delavcem dogovorita in dosežeta sporazum, da koristi dopust. Nikakor pa to ne more biti direktiva delodajalca. Po ZDR je delodjalec dolžan delavcu zagotoviti delo. V življenju pa ni vse tako idealno, zato je potrebno tudi popuščanje na obeh straneh.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko