Avtoprevoznistvo in akontacija ddv-ja in ostali stroski

Moderator: Mirko Zbačnik

otrocek
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a otrocek »

ari napisal/-a:Mislim da sem napisala pravilno -naročnik-, tako je tudi napisano na straneh GZS. Nikjer ni omenjen plačnik ampak povsod naročnik prevoza.
Pri zaračunavanju ddv, ali pa ne- pa je potrebno upoštevati 3.odstavek 18,a člena ZDDV in 1.odstavek 18,a člena tega zakona.
Sedaj pa odgovor:
torej če boste,vozili po Italiji ali iz Slovenije v Italijo za italijanskega naročnika potem na računih ne boste obračunali slovenskega ddv, seveda pa boste morali na računu navesti klavzulo na podlagi katerega člena zakona o ddv , ddv niste obračunali.
Mislim ,da morate za to že imeti nekaj znanja, predvsem pa preštudirati v katerih primerih in kdaj se ddv zaračuna kdaj pa ne, za začetek je pa boljše da si poiščete kakšno pomoč.
LP in srečno!
ari naročnik ni nujno tudi plačnik prevoza. zato sem napisala (iz prakse) plačnik torej oseba - podjetje kateremu se izstavi račun.

kajti naročnik je lahko nekdo s slovenskim ID, plačnik pa npr. nekdo s avstrijskim ID ali npr nekdo iz hrvaške, kaj pa potem??

lep dan še naprej
crazzywak
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a crazzywak »

Koliko bi moral placati davka ce bi imel letno vec kot 10.000.000 sit zasluzka
ari
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a ari »

Naprimer za 10.546.930,00 dobička bi plačal 3.784.949,00 sit davka. To velja za dohodninsko lestico za leto 2006.
Lp
tara
crazzywak
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a crazzywak »

Najlepsa hvala zdej saj vem kolk mi mo ostalo priblizno na leto zame je to dost
Odgovori