Prevelik dobiček

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tanika
Nov član
Nov član

Prevelik dobiček

Odgovor Napisal/-a tanika »

:lol:

Bliža se konce leta in pojavil se je problem, problem prevelikega dobička. Zanima me, kako lahko zmanjšam ta dobiček oz. kaj je smiselno kupiti oz. nabaviti, da bomo lahko knjižili kot strošek in ne kot investicijo. Naj napišem tudi, da smo to leto dokončali gradnjo poslovne stavbe. A lahko kakršnokoli delo, povezano z izgradnjo knjižim direktno v stroške?

Hvala.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Delo na zgradbi bi težko opredelili kot strošek obdobja, ker vsi stroški izgradnje povečujejo njeno nabavno vrednost. Če bi stavo že uporabljali, bi bilo to mogoče lahko vzdrževalna dela.

Sicer je meni osebno namerno zniževanje dobička zaradi posledično nižjega davka od dobička nesmiselno, bolj bi se zamislil, kaj naj z prikazanim dobičkom? Naj investiram, nalagam v rednostne papirje, ga rezdelim med zapolsene, .....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tanika
Nov član
Nov član

Saj ni problem v tem, da ne bi vedeli, kam s tem dobičkom. Problem je v tem, ker je naš lastnik Občina in nam bo zmanjšala cene naših storitev, če bomo prikazali velik dobiček :D

In seveda se temu želimo izogniti. Stavba pa je v uporabi komaj en teden, tak da kakih večjih vzdrževanj tudi ne bomo mogli pikazati.
fortuna1
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a fortuna1 »

Kaj pa obvezne rezerve.
In prenos dobička v naslednje leto.
Problem prestaviš v novo leto.
Potem pa vdrževanje bo.
lp
Bodec
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Bodec »

Kaj bi bilo pa narobe, če bi znižali cene storitev? Vsi skrbite samo za svojo ..., da bi pa drugim privoščili, da bi nekaj prihranili, to pa ne!!!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po mojem bi bilo tako početje občine neodgovorno ravnanje, ker si s tem zavestno zmanjšujejo dobiček. Vsa reč mi je še bolj "meglena". :?: Zakaj pa naj bi znižali cene, a so sami največja stranka?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
tanika
Nov član
Nov član

Hja, to pa je res čudno, da podjetje skrbi za svojo r.... :?

Občina pa je največji odjemalec oz. kupec pri vzdrževanju javnih poti, lokalnih cest in zimske službe. Saj tukaj delamo z minimalnim dobičkom, ostalo ustvarimo na trgu. Potem pa zahtevajo, da delamo za njih v minus in to krijemo iz dobička, ki smo ga ustvarili na trgu.

Mogoče bo to vprašanje za vas stare mačke smešno, ampak bom vseeno vprašala (boljše biti enkrat norc, kot pa celo življenje :ssirok: ). Kako prenesem dobiček v naslednje leto???
nimfa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a nimfa »

Tudi mene zanima kako je s prenosom dobička v naslednje leto...
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kaj pa ima prenois dobička v novo leto veze z davkom ?
Tudi če ga preneseš, plačaš najprej davek na dobiček.
Odgovori