Pozdravljeni!
Ker sama nisem prepričana kako bi bilo pravilno izpeljati naslednji primer, se obračam na vas. Vodim knjige za društvo po poenostavljenem enostavnem knjigovodstvu, se pravi na podlagi prejemkov in izdatkov.
Društvo je iz trr dvignilo 252.000 sit gotovine, kot plačilo prevoza članov v tujino, vendar je za prevoz prejelo blagajniški prejemek za 307.200 sit.
Zanima me, ali lahko dvig upravičim z bp, razliko stroška pa knjižim preko blagajne( polog kot prostovoljni prispevki članov, izplačilo pa 55.200 sit kot strošek).
Prosim za odgovore, zelo bi mi koristili.
Hvala in lep dan!
Dvig gotovine iz trr
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni!
KOt prvič morate imeti narejen potni nalog za ta prevoz članov v tujino, v katerem obračunate stroške (dnevnice, prevoz, cestnine). Ker je bil denar dvignjen pred odhodom, se to šteje kot akontacija, ki pa jo zapirate z dejansko nastalimi stroški potnega naloga. Razliko lahko dvignete z računa in jim poplačate stroške.
Jaz bi naredila tako, da dvignete denar in jim navidezno date in potem oni položijo kot donacijo društvu, če se gre za to, da jim pripada samo 252.000 sit.
upam, da sem odgovorila - to je moje mnenje.
iris
KOt prvič morate imeti narejen potni nalog za ta prevoz članov v tujino, v katerem obračunate stroške (dnevnice, prevoz, cestnine). Ker je bil denar dvignjen pred odhodom, se to šteje kot akontacija, ki pa jo zapirate z dejansko nastalimi stroški potnega naloga. Razliko lahko dvignete z računa in jim poplačate stroške.
Jaz bi naredila tako, da dvignete denar in jim navidezno date in potem oni položijo kot donacijo društvu, če se gre za to, da jim pripada samo 252.000 sit.
upam, da sem odgovorila - to je moje mnenje.
iris
Dvig gotovine iz trr
Hvala Iris za odgovor, ampak se verjetno nisva razumeli glede prevoza članov. Prevoz je opravila pravna oseba(d.o.o.) z avtobusom. Ker je bil dogovor, da bo društvo plačalo prevoz v gotovini, je društvo dvignilo omenjeno gotovino iz trr, razliko pa so prispevali sami člani. Prevoznik d.o.o., je društvu izdal samo blagajniški prejemek za 307.200, nič računa
(verjetno vse na črno!!), ampak jaz moram nekako opravičiti dvig, kaj menite?
Upam,da sem bila dovolj jasna! Mogoče še ima kdo kakšno mnenje???
Lep sončen dan!
Sonja
(verjetno vse na črno!!), ampak jaz moram nekako opravičiti dvig, kaj menite?
Upam,da sem bila dovolj jasna! Mogoče še ima kdo kakšno mnenje???
Lep sončen dan!
Sonja
Pozdrav!
Torej, če je bilo na črno, ne sme nobenega potrdila izstavljat. Dogovorite se z d.o.o.-jem, da vam izstavi račun za vaš znesek (252.000), to je za vas pomembno.
Po Pravilniku o blagajniškem poslovanju tudi naj ne bi plačevali računov gotovinsko, če presegajo znesek 100.000 SIT. Pri nas je tudi dogajalo, pa bi tako in tako.
Ampak to ne gre "po domače". Zahtevajte račun!
lp
Torej, če je bilo na črno, ne sme nobenega potrdila izstavljat. Dogovorite se z d.o.o.-jem, da vam izstavi račun za vaš znesek (252.000), to je za vas pomembno.
Po Pravilniku o blagajniškem poslovanju tudi naj ne bi plačevali računov gotovinsko, če presegajo znesek 100.000 SIT. Pri nas je tudi dogajalo, pa bi tako in tako.
Ampak to ne gre "po domače". Zahtevajte račun!
lp
Prevoz za več oseb
Pozdravljeni!
Jaz bi se pa navezal na zgornji primer le da je mogoče malo drugačen insicer:
Skupina športnikov iz večih društev najame prevoznika(osebo) ki opravi prevoz ter zaračuna skupni znesek po opravljenem prevozu.
Ker so športniki iz različnih društev si delijo strošek prevoza. Kako lahko sedaj društva uveljavljajo strošek prevoza svojega člana glede na to, da račun ni bil izdan s strani prevoznika(več vzrokov: zato, da so čimmanjši prevozni stroški ali pa prevoznik sploh nima registritane dejavnosti da bi lahko izdal račun), oz. je bil izdan skupni račun na celotni znesek.
Hvala za odgovor in upam da nisem preveč zakompliciral.
LP.Alain
Jaz bi se pa navezal na zgornji primer le da je mogoče malo drugačen insicer:
Skupina športnikov iz večih društev najame prevoznika(osebo) ki opravi prevoz ter zaračuna skupni znesek po opravljenem prevozu.
Ker so športniki iz različnih društev si delijo strošek prevoza. Kako lahko sedaj društva uveljavljajo strošek prevoza svojega člana glede na to, da račun ni bil izdan s strani prevoznika(več vzrokov: zato, da so čimmanjši prevozni stroški ali pa prevoznik sploh nima registritane dejavnosti da bi lahko izdal račun), oz. je bil izdan skupni račun na celotni znesek.
Hvala za odgovor in upam da nisem preveč zakompliciral.
LP.Alain