Pozdravljeni!
Zaposlena sem v manjšem podjetju za nedoločen čas, eno leto sem bila odsotna ker sem bila na porodniški, regres in dopust sem dobila, vmes sem spet zanosila in grem marca na porodniško.
Kako je z regresom in dopustom v letu 2007? ali mi pripada in koliko če do takrat še normalno delam?
Pa še eno vprašanje, ali je normalno da mi delodajalec zniža plačo ne da mi pove za kar 25%, ker sem pač zanosila in bom delala le štiri mesece, delo bo pa še vedno zahtevno.
porodniška in izplačilo regresa
Moderator: Mirko Zbačnik
Za leto 2007 vam pripadata ves odmerjeni dopust in cel regres. V kolikor do nastopa porodniške ne boste izrabila dveh tednov dopusta vam posta zapadla, preostanek dopusta pa imate možnost koristiti do 30. junija 2008.
Plačo vam delodajalec lahko zniža samo v primeru, da ima v internih aktih opredeljena merila za nagrajevanje.
V kolikor je razlog za zmanjšanje plače vaša nosečnost, je delodajalec kršil določila prvega odstavka 45. člena ZDR, za kar ga inšpektor lahko kaznuje z denarno kaznijo najmanj 1mio SIT.
Plačo vam delodajalec lahko zniža samo v primeru, da ima v internih aktih opredeljena merila za nagrajevanje.
V kolikor je razlog za zmanjšanje plače vaša nosečnost, je delodajalec kršil določila prvega odstavka 45. člena ZDR, za kar ga inšpektor lahko kaznuje z denarno kaznijo najmanj 1mio SIT.
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis